Κυπριακό: Εφικτή η εξεύρεση λύσης την άνοιξη αλλά απαιτείται βούληση από όλες τις πλευρές, δηλώνει ο Άιντε

Κυπριακό: Εφικτή η εξεύρεση λύσης την άνοιξη αλλά απαιτείται βούληση από όλες τις πλευρές, δηλώνει ο Άιντε Facebook Twitter
0

Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, κάλεσε όλες τις πλευρές να αδράξουν την ευκαιρία που έχει παρουσιαστεί για την ειρήνη, προειδοποιώντας ότι ενδέχεται να περάσουν πολλά χρόνια πριν παρουσιαστεί ξανά.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι έχουν ζητήσει από τον ΟΗΕ να συμβάλει στην προετοιμασία μιας νέας συνόδου στις αρχές Μαρτίου.

«Βρισκόμαστε στην τελική φάση. Είτε θα καταλήξουμε σε μια λύση ή θα περάσει πάρα πολύς καιρός πριν να βρούμε άλλη μια ευκαιρία», τόνισε ο Έσπεν Μπαρτ Άιντε, ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters σήμερα.


«Είναι απολύτως πιθανό αυτό να μπορέσει να γίνει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Είναι επικίνδυνο να ειπωθεί μια ημερομηνία, αλλά (σ.σ. είναι πιθανή η εξεύρεση λύσης) αυτή την άνοιξη», ανέφερε ο Άιντε στο περιθώριο μιας συνόδου για την άμυνα στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας. «Είναι εφικτό να γίνει, αλλά απαιτείται βούληση και από τις δύο πλευρές στην Κύπρο και στις γειτονικές χώρες», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ