Κυπριακό: Εφικτή η εξεύρεση λύσης την άνοιξη αλλά απαιτείται βούληση από όλες τις πλευρές, δηλώνει ο Άιντε

Κυπριακό: Εφικτή η εξεύρεση λύσης την άνοιξη αλλά απαιτείται βούληση από όλες τις πλευρές, δηλώνει ο Άιντε Facebook Twitter
0

Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, κάλεσε όλες τις πλευρές να αδράξουν την ευκαιρία που έχει παρουσιαστεί για την ειρήνη, προειδοποιώντας ότι ενδέχεται να περάσουν πολλά χρόνια πριν παρουσιαστεί ξανά.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι έχουν ζητήσει από τον ΟΗΕ να συμβάλει στην προετοιμασία μιας νέας συνόδου στις αρχές Μαρτίου.

«Βρισκόμαστε στην τελική φάση. Είτε θα καταλήξουμε σε μια λύση ή θα περάσει πάρα πολύς καιρός πριν να βρούμε άλλη μια ευκαιρία», τόνισε ο Έσπεν Μπαρτ Άιντε, ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters σήμερα.


«Είναι απολύτως πιθανό αυτό να μπορέσει να γίνει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Είναι επικίνδυνο να ειπωθεί μια ημερομηνία, αλλά (σ.σ. είναι πιθανή η εξεύρεση λύσης) αυτή την άνοιξη», ανέφερε ο Άιντε στο περιθώριο μιας συνόδου για την άμυνα στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας. «Είναι εφικτό να γίνει, αλλά απαιτείται βούληση και από τις δύο πλευρές στην Κύπρο και στις γειτονικές χώρες», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM