Κρουαζιερόπλοιο άλλαξε πορεία, για να αποφύγει την κατάσχεση- Έδεσε στις Μπαχάμες αντί για τις ΗΠΑ

Κρουαζιερόπλοιο άλλαξε πορεία, για να αποφύγει την κατάσχεση- Έδεσε στις Μπαχάμες αντί για τις ΗΠΑ Facebook Twitter
Πηγή φωτό Facebook
0

Οι επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου περίμεναν ότι το ταξίδι τους θα τελείωνε στις ΗΠΑ, αλλά τελικά το Crystal Symphony έδεσε στις Μπαχάμες, προκειμένου να αποφύγει την κατάσχεση.  

Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής έγινε μετά την έκδοση εντολής από Αμερικανό δικαστή για την κατάσχεση του Crystal Symphony, λόγω αγωγής που αφορά απλήρωτους λογαριασμούς για καύσιμα. 

«Ήμασταν ένα πειρατικό πλοίο που το έσκαγε για να μην αιχμαλωτιστεί», δήλωσε ο Έλιο Πέις, μουσικός που εργάζεται στο πλοίο από το 2013. 

Το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε από το Μαϊάμι στις 8 Ιανουαρίου και επρόκειτο να επιστρέψει εκεί το προηγούμενο Σάββατο. Όμως, την περασμένη Πέμπτη Αμερικανός δικαστής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για το πλοίο, μία διαδικασία στην οποία στέλεχος των αρχών επιβολής του νόμου αναλαμβάνει τον έλεγχο του σκάφους μόλις αυτό μπει σε αμερικανικά χωρικά ύδατα. 

Η Peninsula Petroleum Far East κατέθεσε αγωγή σε βάρους της Crystal Cruises και της Star Cruises την Τετάρτη, γιατί φέρεται να οφείλουν συνολικά 4,6 εκατομμύρια δολάρια, από απλήρωτους λογαριασμούς καυσίμων. 

Έτσι, το πλοίο- με περίπου 300 επιβάτες και 400 άτομα πλήρωμα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πέις- έδεσε στις Μπαχάμες το Σάββατο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε τοπικά αεροδρόμια ή με φεριμπότ στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα. 

Ο Πέις δήλωσε στο BBC ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα ενημερώθηκαν για την αλλαγή της πορείας με μια ανακοίνωση που έγινε από τα μεγάφωνα του πλοίου την Πέμπτη. «Καλησπέρα, σας μιλά ο καπετάνιος. Δεν θα δέσουμε στο Μαϊάμι για μη τεχνικούς λόγους», ανέφερε το μήνυμα σύμφωνα με τον μουσικό. 

«Ήταν λίγο περίεργο. Πολλοί ταράχτηκαν», δήλωσε στο CBS μία από τους επιβάτες, η Γκλέντα Γκρόου. Συμπλήρωσε όμως ότι η κρουαζιέρα ήταν ωραία και το πλήρωμα υποδειγματικό. 

Άλλος επιβάτης, ο Τζόνι Γουέμπ, αναφερόμενος στην κατάσταση δήλωσε ότι επρόκειτο για μικρό πρόβλημα για τον ίδιο, αλλά για μεγάλο ζήτημα σε ό,τι αφορά στο πλήρωμα. 

Ο Πέις επιβεβαίωσε αυτές τις ανησυχίες για το πλήρωμα που έμεινε πίσω, κατά τα φαινόμενα χωρίς δουλειά. Περίπου 30-50 από τους εργαζόμενους αποβιβάστηκαν στις Μπαχάμες, επειδή οι συμβάσεις τους είχαν λήξει, αλλά οι υπόλοιποι έμειναν πίσω, αβέβαιοι για το μέλλον. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ