Κρουαζιερόπλοιο άλλαξε πορεία, για να αποφύγει την κατάσχεση- Έδεσε στις Μπαχάμες αντί για τις ΗΠΑ

Κρουαζιερόπλοιο άλλαξε πορεία, για να αποφύγει την κατάσχεση- Έδεσε στις Μπαχάμες αντί για τις ΗΠΑ Facebook Twitter
Πηγή φωτό Facebook
0

Οι επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου περίμεναν ότι το ταξίδι τους θα τελείωνε στις ΗΠΑ, αλλά τελικά το Crystal Symphony έδεσε στις Μπαχάμες, προκειμένου να αποφύγει την κατάσχεση.  

Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής έγινε μετά την έκδοση εντολής από Αμερικανό δικαστή για την κατάσχεση του Crystal Symphony, λόγω αγωγής που αφορά απλήρωτους λογαριασμούς για καύσιμα. 

«Ήμασταν ένα πειρατικό πλοίο που το έσκαγε για να μην αιχμαλωτιστεί», δήλωσε ο Έλιο Πέις, μουσικός που εργάζεται στο πλοίο από το 2013. 

Το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε από το Μαϊάμι στις 8 Ιανουαρίου και επρόκειτο να επιστρέψει εκεί το προηγούμενο Σάββατο. Όμως, την περασμένη Πέμπτη Αμερικανός δικαστής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για το πλοίο, μία διαδικασία στην οποία στέλεχος των αρχών επιβολής του νόμου αναλαμβάνει τον έλεγχο του σκάφους μόλις αυτό μπει σε αμερικανικά χωρικά ύδατα. 

Η Peninsula Petroleum Far East κατέθεσε αγωγή σε βάρους της Crystal Cruises και της Star Cruises την Τετάρτη, γιατί φέρεται να οφείλουν συνολικά 4,6 εκατομμύρια δολάρια, από απλήρωτους λογαριασμούς καυσίμων. 

Έτσι, το πλοίο- με περίπου 300 επιβάτες και 400 άτομα πλήρωμα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πέις- έδεσε στις Μπαχάμες το Σάββατο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε τοπικά αεροδρόμια ή με φεριμπότ στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα. 

Ο Πέις δήλωσε στο BBC ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα ενημερώθηκαν για την αλλαγή της πορείας με μια ανακοίνωση που έγινε από τα μεγάφωνα του πλοίου την Πέμπτη. «Καλησπέρα, σας μιλά ο καπετάνιος. Δεν θα δέσουμε στο Μαϊάμι για μη τεχνικούς λόγους», ανέφερε το μήνυμα σύμφωνα με τον μουσικό. 

«Ήταν λίγο περίεργο. Πολλοί ταράχτηκαν», δήλωσε στο CBS μία από τους επιβάτες, η Γκλέντα Γκρόου. Συμπλήρωσε όμως ότι η κρουαζιέρα ήταν ωραία και το πλήρωμα υποδειγματικό. 

Άλλος επιβάτης, ο Τζόνι Γουέμπ, αναφερόμενος στην κατάσταση δήλωσε ότι επρόκειτο για μικρό πρόβλημα για τον ίδιο, αλλά για μεγάλο ζήτημα σε ό,τι αφορά στο πλήρωμα. 

Ο Πέις επιβεβαίωσε αυτές τις ανησυχίες για το πλήρωμα που έμεινε πίσω, κατά τα φαινόμενα χωρίς δουλειά. Περίπου 30-50 από τους εργαζόμενους αποβιβάστηκαν στις Μπαχάμες, επειδή οι συμβάσεις τους είχαν λήξει, αλλά οι υπόλοιποι έμειναν πίσω, αβέβαιοι για το μέλλον. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Διεθνή / «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Η κίνηση εντάσσεται στη Vision 2030 του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που στοχεύει στη διαφοροποίηση της οικονομίας από το πετρέλαιο και στον πλήρη μετασχηματισμό της σαουδαραβικής κοινωνίας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Τι είναι αυτό που πραγματικά τον έπεισε να εγκαταλείψει επιτέλους το Royal Lodge, την ώρα που υπήρχαν πολλαπλές οικογενειακές και πολιτικές πιέσεις και ο ίδιος θεωρούσε ότι μια δημόσια αποχώρηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως παραδοχή ενοχής
LIFO NEWSROOM