Κροατία: Πυρπόλησαν ομοίωμα γκέι ζευγαριού με παιδί και ο κόσμος επευφημούσε

Κροατία: Πυρπόλησαν ομοίωμα γκέι ζευγαριού με παιδί και ο κόσμος επευφημούσε Facebook Twitter
Πυρπόλησαν ομοίωμα ομόφυλου ζευγαριού σε καρναβάλι στην Κροατία
1

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στην Κροατία το γεγονός ότι ο κόσμος επευφημούσε, στη θέα της πυρπόλησης ομοιώματος ομόφυλου ζευγαριού με παιδί.

Το περιστατικό συνέβη το σαββατοκύριακο, στην πόλη Ιμότσκι. Στην παρέλαση για το καρναβάλι υπήρχε ένα ομοίωμα ομόφυλου ζευγαριού, που φιλιέται, κρατώντας μια κούκλα. Σε αυτή είχε τοποθετηθεί η φωτογραφία του βουλευτή των σοσιαλδημοκρατών, Νέναντ Στάζιτς, ο οποίος πρόσφατα ζήτησε να επιτραπεί σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς.

Στο τέλος των εκδηλώσεων, το ομοίωμα πυρπολήθηκε. «Φέτος, ας κάψουμε αυτή την αποκρουστική οικογένεια με το "μωρό Νέναντ Στάζιτς"», είπε ο εκφωνητής, προτού πυρποληθεί το ομοίωμα. Ενώ αυτό καιγόταν, ο κόσμος χόρευε και επευφημούσε.

Ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, καταδίκασε αυτή την ενέργεια, χαρακτηρίζοντάς την «απάνθρωπη και απολύτως απαράδεκτη». Οι υπουργοί Παιδείας και Οικονομίας, Μπλαζένκα Ντίβιακ και Ντάρκο Χόρβατ επίσης καταδίκασαν το περιστατικό.

Η οργάνωση Rainbow Family Association προειδοποίησε ότι αυτή η ενέργεια στέλνει ένα φρικτό μήνυμα στην κοινωνία και ιδιαίτερα στα παιδιά. «Οι τρομακτικές σκηνές από το Ιμότσκι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα έθιμα του καρναβαλιού. Τι είδους μήνυμα στέλνουν στα παιδιά μας, τα παιδιά που σήμερα μεγαλώνουν στην Κροατία με ομοφυλόφιλες μητέρες ή πατέρες;», δήλωσε ο συντονιστής της οργάνωσης, Ντάνιελ Μαρτίνοβιτς.

Όταν ρωτήθηκαν γιατί επέλεξαν το ομοίωμα που θα πυρπολούνταν να αναπαριστά ένα ομόφυλο ζευγάρι, οι διοργανωτές του καρναβαλιού απάντησαν στην Slobodna Dalmacija: «Παραμένουμε συντηρητικοί, εμμένουμε στην παράδοση. Δώστε το μωρό σε μια μητέρα. Αυτό πιστεύουμε ότι είναι σωστό».

Με πληροφορίες από Balkan Insight

 

 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ