Η Ινδονησία εξετάζει «κέντρα θεραπείας» για τους ομοφυλόφιλους και φυλάκιση για τις παρένθετες μητέρες

Η Ινδονησία εξετάζει «κέντρα θεραπείας» για τους ομοφυλόφιλους και φυλάκιση για τις παρένθετες μητέρες Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Πολιτικοί από τέσσερα κόμματα της Ινδονησίας στηρίζουν το νομοσχέδιο για την «ανθεκτικότητα της οικογένειας» που καθιστά παράνομη την παρένθετη μητρότητα και απαιτεί από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να επισκέπτονται «κέντρα θεραπείας».

Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει την αντίδραση των ακτιβιστών και της αντιπολίτευσης. Η Ινδονησία, η πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου, πραγματοποιεί στροφή προς τον συντηρητισμό, ενώ αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η κρατική εχθρότητα απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Μία από τους υποστηρίκτριες του νομοσχεδίου, η Ledia Hanifa, που ανήκει σε αντιπολιτευόμενο συντηρητικό ισλαμικό κόμμα, σε δήλωσή της υποστήριξε ότι ο προτεινόμενος νόμος είχε σκοπό να προωθήσει την ανάπτυξη της οικογένειας. Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το Reuters, ορίζει την οικογένεια ως τη μικρότερη κοινωνική μονάδα που αποτελείται από παντρεμένα ζευγάρια, παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες. Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι η σύζυγος πρέπει να «φροντίζει τα θέματα που σχετίζονται με το σπίτι» και να «περιποιείται καλά τον σύζυγο της και το παιδί της».

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης μέγιστη ποινή επτά ετών φυλάκισης για την παρένθετη μητρότητα. Όπως μεταδίδει το Reuters,  ομοφυλοφιλία, αιμομιξία και σαδαμοζοχισμός ορίζονται ως «σεξουαλικές αποκλίσεις». Σύμφωνα με το The Jakarta Post σε περίπτωση που η οικογένεια που βρίσκεται σε κρίση από τις «σεξουαλικές αποκλίσεις» πρέπει να αναφέρει η ίδια τους «πάσχοντες» στις Αρχές ώστε να υποβάλλονται σε «κοινωνική ή ψυχολογική αποκατάσταση», να λαμβάνουν «πνευματική καθοδήγηση» ή «ιατρική θεραπεία». Η ενδοοικογενειακή βία δεν περιλαμβάνεται ανάμεσα στους πιθανούς κινδύνους για την οικογένεια. 

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της κάνει λόγο για ένα νομοσχέδιο «ιδιαίτερα παρεμβατικό» στις ζωές των πολιτών. Το νομοσχέδιο συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο προτεραιότητας του κοινοβουλίου για την περίοδο 2020-2024, αν και δεν έχει συζητηθεί ακόμη με τα αρμόδια υπουργεία. Πριν από τις συζητήσεις το νομοσχέδιο αποστέλλεται στον πρόεδρο της χώρας. 

Με πληροφορίες από Reuters/The Jakarta Post

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM