Η επίθεση κατά του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία αποτελεί επίθεση κατά της χώρας, υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κανάλι Μιρ ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ωστόσο, επισήμανε ο ίδιος, ο πρόεδρος Πούτιν έδειξε αποφασιστικότητα και δεν επέτρεψε η προβοκάτσια αυτή να πετύχει τους στόχους της: την ψύχρανση των διμερών σχέσεων και την παρεμπόδιση της προσέγγισης για πολιτική διευθέτηση στη Συρία.

 

Η δολοφονία του Αντρέι Κάρλοφ αποτέλεσε "αναμφίβολα σοβαρό πλήγμα κατά της Τουρκίας διότι κάθε κράτος φέρει την ευθύνη να εγγυάται την ασφάλεια των διπλωματών που εργάζονται στην επικράτειά του", συνέχισε.

 

Η Ρωσία και η Τουρκία είχαν αρχίσει να υλοποιούν μεγάλα έργα, όπως ένας αγωγός φυσικού αερίου ή ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι η δολοφονία αποτελεί μαχαιριά στην πλάτη και του τουρκικού κράτους, εκτίμησε ο Πεσκόφ.

 

Στη συνέχεια σημείωσε ότι "η Τουρκία αποτελεί επικίνδυνο τόπο εργασίας. Θυμίζει εν πολλοίς κράτος στα πρόθυρα πολέμου. Ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία τα τελευταία χρόνια υποδέχθηκε πάνω από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες απο τη Συρία και μια σειρά άλλα κράτη. Γνωρίζουμε", εξήγησε, "ότι αυτά που περίμενε η Άγκυρα απο τις Βρυξέλλες δεν υλοποιήθηκαν. Έτσι το βάρος των προσφύγων το κουβαλά στις πλάτες της".

 

Ο Πεσκόφ έθιξε ακόμη το θέμα της ασφάλειας των τουριστών θυμίζοντας ότι οργανισμοί του κλάδου εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καλούν τους Ρώσους τουρίστες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή αν σκοπεύουν να επισκεφθούν την Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr