Κρεμλίνο: H Ευρώπη θα πληγεί σκληρά σε περίπτωση εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Κρεμλίνο: H Ευρώπη θα πληγεί σκληρά σε περίπτωση εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Το Κρεμλίνο εκτιμά ότι η Ευρώπη θα πληγεί σκληρά σε περίπτωση εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, καθώς θα επηρεαστεί σοβαρά το ενεργειακό ισοζύγιο της Γηραιάς Ηπείρου.

Ορισμένοι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιέζουν για εμπάργκο πετρελαίου ως μέρος ενός πιθανού πέμπτου γύρου κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία. 

«Ένα τέτοιο εμπάργκο θα είχε πολύ σοβαρό αντίκτυπο στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, θα επηρέαζε πολύ άσχημα το ενεργειακό ισοζύγιο στην ευρωπαϊκή ήπειρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους σε καθημερινή τηλεδιάσκεψη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μια ρωσική επίθεση με χημικά όπλα στην Ουκρανία ή ένας σφοδρός βομβαρδισμός του Κιέβου, θα μπορούσε να αποτελέσει έναυσμα για ενεργειακό εμπάργκο. 

Η ίδια η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι οι κυρώσεις της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο θα μπορούσαν να την ωθήσουν να κλείσει την παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Προς το παρόν, η ΕΕ η οποία βασίζεται στη Ρωσία για το 40% του φυσικού της αερίου, με τη Γερμανία μεταξύ των πιο εξαρτημένων χωρών, αντιμετωπίζει εσωτερικές διχογνωμίες για το ενεργειακό ζήτημα.

«Οι Αμερικανοί θα παραμείνουν ως έχουν και θα αισθάνονται πολύ καλύτερα από τους Ευρωπαίους [σε περίπτωση εμπάργκο πετρελαίου]. Αυτό θα ήταν δύσκολο για τους Ευρωπαίους, μια τέτοια απόφαση θα τους έπληττε όλους», είπε ο Πεσκόφ.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ