Το Κρεμλίνο επιμένει: Η Κριμαία ανήκει στη Ρωσία - Δεν θα το συζητήσουν Πούτιν - Τραμπ

Το Κρεμλίνο επιμένει: Η Κριμαία ανήκει στη Ρωσία - Δεν θα το συζητήσουν Πούτιν - Τραμπ Facebook Twitter
1

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε κατηγορηματικά πως η Κριμαία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας, και πως το θέμα αυτό δεν πρόκειται να συζητηθεί στη συνάντηση των Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ. 

«Ο Ρώσος πρόεδρος έχει δηλώσει και εξηγήσει επανειλημμένα στους συνομιλητές του ότι στην ημερήσια διάταξη ένα τέτοιο ζήτημα, όπως η Κριμαία, δεν μπορεί να υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ, διότι η Κριμαία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας», τόνισε Ντμίτρι Πεσκόφ. Διευκρίνισε όμως ότι σε άλλα ζητήματα είναι δυνατός ο διάλογος και η αναζήτηση συμβιβασμού.

Αναφερόμενος στην επερχόμενη συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι, ο ρώσος αξιωματούχος επεσήμανε ότι, παρά τις διαφορές στις θέσεις σε διάφορα θέματα, ενισχύεται η ανάγκη διεύρυνσης του διμερούς διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.

Το περασμένο Σάββατο ο αμερικανός πρόεδρος άφησε αμφιβολίες σχετικά με τη θέση των ΗΠΑ στο θέμα της Κριμαίας, μην αποκλείοντας ξεκάθαρα να αναγνωρίσει την προσάρτηση της στη Ρωσία.

«Θα δούμε» απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο Ντόναλντ Τραμπ και πρόσθεσε ότι «ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι αυτός που άφησε να συμβεί αυτό».

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν θα συναντηθεί την Τρίτη με αντιπροσωπεία αμερικανών γερουσιαστών που επισκέπτεται τη Μόσχα στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των σχέσεων των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ria Novosti, Reuters, AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: «Σοβαρές ζημιές» στο πυρηνικό πρόγραμμα παραδέχεται ο υπουργός Εξωτερικών

Διεθνή / Ιράν: «Σοβαρές ζημιές» στο πυρηνικό πρόγραμμα παραδέχεται ο υπουργός Εξωτερικών

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ φάνηκε να αμφισβητεί τον Ανώτατο Ηγέτη Χαμενεΐ, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι το πυρηνικό πρόγραμμα δεν επηρεάστηκε ουσιαστικά από τις αμερικανικές επιδρομές
LIFO NEWSROOM
Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ επιτρέπει την απαλλαγή μαθητών από βιβλία με ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες

Διεθνή / Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιτρέπει την απαλλαγή μαθητών από βιβλία με ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες

Επικαλούμενες τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, τρεις οικογένειες διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν μπορούσαν να «προστατεύσουν» τα παιδιά τους από «επιβλαβές» περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM