Το Κρεμλίνο επιμένει: Η Κριμαία ανήκει στη Ρωσία - Δεν θα το συζητήσουν Πούτιν - Τραμπ

Το Κρεμλίνο επιμένει: Η Κριμαία ανήκει στη Ρωσία - Δεν θα το συζητήσουν Πούτιν - Τραμπ Facebook Twitter
1

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε κατηγορηματικά πως η Κριμαία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας, και πως το θέμα αυτό δεν πρόκειται να συζητηθεί στη συνάντηση των Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ. 

«Ο Ρώσος πρόεδρος έχει δηλώσει και εξηγήσει επανειλημμένα στους συνομιλητές του ότι στην ημερήσια διάταξη ένα τέτοιο ζήτημα, όπως η Κριμαία, δεν μπορεί να υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ, διότι η Κριμαία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας», τόνισε Ντμίτρι Πεσκόφ. Διευκρίνισε όμως ότι σε άλλα ζητήματα είναι δυνατός ο διάλογος και η αναζήτηση συμβιβασμού.

Αναφερόμενος στην επερχόμενη συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι, ο ρώσος αξιωματούχος επεσήμανε ότι, παρά τις διαφορές στις θέσεις σε διάφορα θέματα, ενισχύεται η ανάγκη διεύρυνσης του διμερούς διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.

Το περασμένο Σάββατο ο αμερικανός πρόεδρος άφησε αμφιβολίες σχετικά με τη θέση των ΗΠΑ στο θέμα της Κριμαίας, μην αποκλείοντας ξεκάθαρα να αναγνωρίσει την προσάρτηση της στη Ρωσία.

«Θα δούμε» απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο Ντόναλντ Τραμπ και πρόσθεσε ότι «ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι αυτός που άφησε να συμβεί αυτό».

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν θα συναντηθεί την Τρίτη με αντιπροσωπεία αμερικανών γερουσιαστών που επισκέπτεται τη Μόσχα στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των σχέσεων των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ria Novosti, Reuters, AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM
Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM