Κουλέμπα: Πολύ δύσκολες οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

Κουλέμπα: Πολύ δύσκολες οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείου
0

Πολύ δύσκολες χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων είναι πολύ δύσκολη», δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας σε ένα δελτίο τύπου, απορρίπτοντας κάθε «συναίνεση» με τη Μόσχα σε αυτό το στάδιο.

Ο ίδιος απέρριψε αναφορές ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στην επίλυση τεσσάρων εκ των έξι σημείων κλειδιών.

«Δεν υπάρχει συναίνεση με τη Ρωσία στα τέσσερα σημεία», έγραψε ο Κουλέμπα σε μια ανάρτηση στο Facebook.

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία τηρεί σθεναρή στάση και δεν εγκαταλείπει τα αιτήματά της. Επιμένουμε, καταρχάς, σε μια εκεχειρία, σε εγγυήσεις ασφαλείας και στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Από την πλευρά του, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Interfax, που αναμεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, ο διαπραγματευτής της Μόσχας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι είπε σήμερα ότι η Ρωσία και η Ουκρανία έρχονται κοντά στο να κατανοήσουν δευτερεύοντα θέματα στις ειρηνευτικές συνομιλίες, όμως έχει καταγραφεί περιορισμένη πρόοδος στα σημαντικότερα σημεία.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται όλη την εβδομάδα, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, σε μορφή τηλεδιάσκεψης και θα συνεχίσουμε αύριο», είπε ο Μεντίνσκι.

«Σε δευτερεύοντα θέματα, οι θέσεις συγκλίνουν. Εντούτοις, στα βασικά πολιτικά θέματα, στην πραγματικότητα προσπαθούμε χωρίς αποτέλεσμα».

Με πληροφορίες του Reuters/AΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια του

Διεθνή / Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια του

Τα ίδια κανάλια αποδεικνύονται επικίνδυνα και για τους ανθρώπους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 14 άτομα τον χρόνο πνίγονται ακουσίως στα νερά της ολλανδικής πρωτεύουσας.
THE LIFO TEAM
Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα της Ράφα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Η επιχείρηση για την ανάκτηση του σώματος του 24χρονου πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εξειδικευμένων ομάδων, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού
THE LIFO TEAM