Το Κόσοβο ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Το Κόσοβο ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ: Προτεραιότητά μας η ένταξη στο ΝΑΤΟ Facebook Twitter
0

Η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Βιόσα Οσμάνι ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει την επιρροή της Ουάσιγκτον στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ για να βοηθήσει τη χώρα της να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία.

Σε επιστολή που εστάλη στον Τζο Μπάιντεν με ημερομηνία 10 Μαρτίου, σημεία της οποίας έφερε στη δημοσιότητα σήμερα το Reuters, η Βιόσα Οσμάνι σημείωσε πως μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι η κύρια προτεραιότητα της χώρας της για την εθνική ασφάλεια.

«Η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη» είπε χαρακτηριστικά η Βιόσα Οσμάνι στην επιστολή της.

«Εκφράζουμε την πίστη και την προσδοκία μας ότι οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να υποστηρίξουν ενεργά και να προωθήσουν την περίπλοκη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο» έγραψε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η Ουάσιγκτον παραμένει ο κύριος υποστηρικτής του Κοσσυφοπεδίου, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά, από τότε που το μικρό βαλκανικό κράτος κήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008.

Την ίδια στιγμή, η Βιόσα Οσμάνι εξέφρασε την ανησυχία της για την ασφάλεια της χώρας, σημειώνοντας πως «είμαστε εκτεθειμένοι σε επίμονες προσπάθειες της Ρωσίας να υπονομεύσει το Κοσσυφοπέδιο και να αποσταθεροποιήσει ολόκληρα τα Δυτικά Βαλκάνια».

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3.770 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, εκ των οποίων οι 600 είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Διεθνή / «Η πλειονότητα των Κουβανών θέλει καπιταλισμό»: Ο influencer εγγονός του Φιντέλ Κάστρο που διχάζει την Κούβα

Με βίντεο που σατιρίζουν την κρίση και προβάλλουν μια ζωή προνομίων, ο Σάντρο Κάστρο προκαλεί αντιδράσεις και από τα δύο άκρα της κουβανικής κοινωνίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπό εξέταση από τη Δικαιοσύνη αμφιλεγόμενο διάταγμα του Τραμπ για την υπηκοότητα

Ο Τραμπ υπέγραψε πέρυσι εκτελεστικό διάταγμα, ορίζοντας ότι τα παιδιά που γεννιούνται στις ΗΠΑ από γονείς που βρίσκονται παράνομα στη χώρα ή με προσωρινές βίζες δεν θα θεωρούνται αυτόματα Αμερικανοί πολίτες
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Τραμπ: Τι αναμένεται να πει στο διάγγελμά του, έναν μήνα μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα απευθύνει το πρώτο επίσημο διάγγελμά του προς το έθνος του, έχοντας υποσχεθεί μια «σημαντική» ενημέρωση για τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΑΓΩΓΗ

Διεθνή / «Επιτέλους λογοδοσία»: Ο πρίγκιπας Χάρι χαιρετίζει τις αγωγές κατά των τεχνολογικών κολοσσών

Αναφέρθηκε σε «συγκλονιστικές ιστορίες» οικογενειών, όπου η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνδέθηκε με «σοβαρές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις» για ανήλικους
THE LIFO TEAM