Το Κόσοβο ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Το Κόσοβο ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ: Προτεραιότητά μας η ένταξη στο ΝΑΤΟ Facebook Twitter
0

Η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Βιόσα Οσμάνι ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει την επιρροή της Ουάσιγκτον στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ για να βοηθήσει τη χώρα της να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία.

Σε επιστολή που εστάλη στον Τζο Μπάιντεν με ημερομηνία 10 Μαρτίου, σημεία της οποίας έφερε στη δημοσιότητα σήμερα το Reuters, η Βιόσα Οσμάνι σημείωσε πως μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι η κύρια προτεραιότητα της χώρας της για την εθνική ασφάλεια.

«Η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη» είπε χαρακτηριστικά η Βιόσα Οσμάνι στην επιστολή της.

«Εκφράζουμε την πίστη και την προσδοκία μας ότι οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να υποστηρίξουν ενεργά και να προωθήσουν την περίπλοκη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο» έγραψε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η Ουάσιγκτον παραμένει ο κύριος υποστηρικτής του Κοσσυφοπεδίου, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά, από τότε που το μικρό βαλκανικό κράτος κήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008.

Την ίδια στιγμή, η Βιόσα Οσμάνι εξέφρασε την ανησυχία της για την ασφάλεια της χώρας, σημειώνοντας πως «είμαστε εκτεθειμένοι σε επίμονες προσπάθειες της Ρωσίας να υπονομεύσει το Κοσσυφοπέδιο και να αποσταθεροποιήσει ολόκληρα τα Δυτικά Βαλκάνια».

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3.770 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, εκ των οποίων οι 600 είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία λόγω Ιράν» - Νεκρό 8χρονο παιδί και 14 τραυματίες στο Τσερκάσι

«Εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν πίεση στον Πούτιν και περιοριστούν σε έναν ήπιο διάλογο, τότε εκείνος δεν θα έχει λόγο να φοβάται», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM