Τα κρούσματα κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια παγκοσμίως, παρουσιάζοντας αύξηση σε τουλάχιστον 83 από τις 240 χώρες, σύμφωνα με τον απολογισμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. 

 

«Την ώρα που θέλουμε απεγνωσμένα να τελειώσουμε με αυτήν την πανδημία, η Covid-19 δεν έχει ξεκάθαρα τελειώσει με εμάς. Και επομένως η μάχη μας πρέπει να διαρκέσει λίγο παραπάνω», σημείωσε η Ράσελ Γουαλένσκι, διευθύντρια των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC).

 

Τουλάχιστον το 2,6% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει μολυνθεί, με τον πραγματικό απολογισμό να είναι πιθανόν υψηλότερος λόγω του χαμηλού αριθμού τεστ σε πολλές περιοχές, ενώ η πανδημία έχει αφήσει πίσω της σχεδόν 4,4 εκατομμύρια νεκρούς

 

Χρειάστηκε πάνω από ένας χρόνος προκειμένου τα κρούσματα Covid-19 να φθάσουν στο ορόσημο των 100 εκατομμυρίων, ενώ τα επόμενα 100 εκατομμύρια καταγράφηκαν σε λίγο παραπάνω από έξι μήνες, σύμφωνα με την ανάλυση.

 

Οι χώρες που ανακοινώνουν τις περισσότερες μολύνσεις στον μέσο όρο επτά ημερών είναι ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδονησία, Ινδία και Ιράν.

 

Σύμφωνα με την Ομάδα Αντιμετώπισης Covid-19 του Λευκού Οίκου, οι ανεμβολίαστοι αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 97% των σοβαρών κρουσμάτων