Κορωνοϊός: Oι ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 500.000 κρούσματα - Η πρώτη χώρα με πάνω από 2.000 νεκρούς σε 24 ώρες

Κορωνοϊός: Oι ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 500.000 κρούσματα - Η πρώτη χώρα με πάνω από 2.000 νεκρούς σε 24 ώρες Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες το όριο του μισού εκατομμυρίου επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Από τα τέλη Μαρτίου, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που μετρά τα περισσότερα κρούσματα της Covid-19. Με πάνω από ένα τέταρτο των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί επίσημα στον κόσμο συνολικά, η χώρα κινδυνεύει να γίνει το νέο επίκεντρο της πανδημίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό μέσα σε μία ημέρα, καθώς 2.108 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στις 20:30 της Παρασκευής (ώρα Ουάσινγκτον).

Τραμπ: Η άρση των μέτρων η πιο σημαντική απόφαση της ζωής μου

 

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως η απόφασή του για το πότε θα τεθεί ξανά σε λειτουργία η αμερικανική οικονομία μετά τα μέτρα απαγόρευσης λόγω του νέου κορωνοϊού θα είναι «η πιο σημαντική» απόφαση της ζωής του.

«Θα πρέπει να πάρω μια απόφαση και ελπίζω ότι θα είναι η σωστή απόφαση», τόνισε στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου για την κρίση.

«Αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη απόφαση της ζωής μου», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις συστάσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για πιθανή χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM