Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε ότι έχουν εγκατασταθεί ειδικές «απολυμαντικές» εγκαταστάσεις στο Κρεμλίνο και στην κατοικία του Ρώσου Προέδρου έξω από τη Μόσχα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Η εν λόγω εγκατάσταση, υπό τη μορφή τούνελ, στην κατοικία του Πούτιν στο Νόβο-Ογκάροβο αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti την Τρίτη. Τέτοιος εξειδικευμένος απολυμαντικός εξοπλισμός είναι επίσης εγκατεστημένος στο Κρεμλίνο, όπου υπάρχουν ακόμη δύο σήραγγες εκεί, και στο Νόβο-Ογκάροβο, το οποίο είναι η κύρια βάση εργασίας για τον Πρόεδρο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.


Αυτό συνδέεται με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, καθώς εγκαταστάθηκαν στο αποκορύφωμα της πανδημίας, πρόσθεσε. «Γνωρίζετε ότι εξακολουθούν να ισχύουν ορισμένοι περιορισμοί, παρόλο που σε μεγάλο βαθμό έχουν αρθεί. Αλλά εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα με μάσκες και γάντια, και φυσικά όταν πρόκειται για τον αρχηγό του κράτους, πρόσθετα μέτρα ασφαλείας είναι δικαιολογημένα και κατανοητά».

 

Η Ρωσία ήταν μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, καθώς κατατάσσεται πίσω από μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία σε αριθμούς κρουσμάτων. Η Ρωσία μετρά πάνω από 550.000 κρούσματα και 7.400 θανάτους.


Αρχίσαμε να κατασκευάζουμε αυτά τα τούνελ απολύμανσης πριν από τρεις εβδομάδες, ξεκινήσαμε την παραγωγή γιατί προφανώς εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού πολλές εταιρείες έκλεισαν, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της εταιρείας που έφτιαξε το τούνελ.


Τα τούνελ έχουν σχεδιαστεί για να απολυμαίνουν όλους όσους διέρχονται από αυτή με μια «ομίχλη από αντισηπτικό», αναφέρουν ρωσικά μέσα. Οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούν μια αντισηπτική ουσία που ονομάζεται Anolit, η οποία έχει εγκριθεί από το ρωσικό υπουργείο. 

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr