Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ συνιστά το εμβόλιο της Johnson & Johnson για χρήση στις χώρες με μεταλλάξεις

ΠΟΥ: συνιστά το εμβόλιο της Johnson & Johnson για χρήση στις χώρες όπου κυκλοφορούν οι παραλλαγές του κορονοϊού Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 συνιστάται για χρήση στις χώρες όπου κυκλοφορούν οι παραλλαγές του κορωνοϊού, σύμφωνα με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Στις χώρες όπου η διάδοση των παραλλαγών είναι υψηλή και στις χώρες όπου διαθέτουμε τώρα πληροφορίες για την χρήση του εμβολίου αυτού για τον έλεγχο της Covid-19 που προκαλείται από τις παραλλαγές αυτές του ιού, συνιστούμε την χρήση του», δήλωσε ο Αλεσάντρο Κραβιότο, πρόεδρος της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , η οποία συνήλθε για να κρίνει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ ενδέχεται να προχωρήσει σε ανακοίνωση και για το εμβόλιο της AstraZeneca εντός της ημέρας για να αποσαφηνίσει θέματα που προέκυψαν από την απόφαση ευρωπαϊκών χωρών να διακόψουν τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της εταιρείας επικαλούμενες ορισμένες σπάνιες παρενέργειες.

«Μετά την εξέταση των δεδομένων, διαθέτουμε ένα εμβόλιο που αποδεικνύεται ασφαλές», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson συνιστάται για χρήση σε άτομα άνω των 18 ετών και χωρίς ανώτατο όριο ηλικίας.

Τον Ιανουάριο, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι το εμβόλιό της έχει αποτελεσματικότητα 66% κατά της Covid-19.

Το εμβόλιο είναι το πρώτο μονοδοσικό, το οποίο μπορεί να συντηρηθεί σε συνθήκες κοινού ψυγείου που παίρνει το πράσινο φως του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Έχει λάβει έγκριση για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ από το τέλος του Φεβρουαρίου, στον Καναδά στις αρχές Μαρτίου και από τις 11 Μαρτίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Νότια Αφρική έχει επίσης ξεκινήσει εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε ότι ελπίζει πως το διεθνές σύστημα Covax θα λάβει «το συντομότερο δυνατόν» 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson και σύμβουλός του διευκρίνισε ότι ελπίζει ότι οι πρώτες δόσεις θα παραδοθούν στον Ιούλιο ή και νωρίτερα.

Σύμφωνα με το επιστημονικό διευθυντή της Johnson & Johnson Πολ Στόφελς, το εμβόλιο «είναι το πρώτο που έχει μελετηθεί σε πολύ μεγάλη κλίμακα (περί τα 40.000 άτομα) και επί των παραλλαγών του ιού».

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι ένα εμβόλιο ιικού φορέα. Χρησιμοποιεί έναν εξασθενημένο αδενοϊό, τροποποιημένο ώστε να δέχεται γενετικές οδηγίες του τμήματος του ιού που ευθύνεται για την Covid-19. Μόλις εισαχθεί στα κύτταρα, παράγεται πρωτεΐνη χαρακτηριστική του κορωνοϊού SARS-CoV-2, που εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα να την αναγνωρίζει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM