Το μεγαλύτερο στάδιο της Ιρλανδίας, το Κρόουκ Παρκ, θα μετατραπεί σε «ντράιβ ιν διαγνωστικό κέντρο» όπου οι κάτοικοι της χώρας θα μπορούν να εξεταστούν για τον νέο κορονωϊό μέσα στα αυτοκίνητά τους, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

 

«Το Κρόουκ Παρκ είναι ένα από τα εξεταστικά κέντρα που επελέγησαν για το βόρειο Δουβλίνο, ανέφερε η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Υγείας της Ιρλανδίας (HSE). Οι εξετάσεις γίνονται κατόπιν ραντεβού και έχουν ξεκινήσει ήδη από χθες Τρίτη. Το στάδιο, χωρητικότητας 80.000 θεατών, βρίσκεται στο κέντρο του Δουβλίνου και συνήθως φιλοξενεί αγώνες χέρλινγκ ή ποδοσφαίρου. Όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή του σε εξεταστήριο, θα μπορεί να λειτουργεί για 12 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα και να δέχεται κατά μέσο όρο οκτώ αυτοκίνητα κάθε 15 λεπτά.

 

Στην Ιρλανδία, παμπ, σχολεία και πανεπιστήμια έχουν κλείσει μέχρι και τις 29 Μαρτίου. Η κυβέρνηση απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των 100 προσώπων και προωθεί την τηλεργασία για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

 

Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό 292 άνθρωποι και δύο πέθαναν, με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP