Η Γαλλία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού σε διάστημα περίπου δύο μηνών. Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη κάνουν λόγο για 1.695 νέες μολύνσεις εντός 24 ωρών.

 

Με περισσότερους από 30.000 θανάτους, η Γαλλία έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό νεκρών στην Ευρώπη, πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία.

 

Η πόλη της Τουλούζ εισήγαγε νέους κανόνες που απαιτούν μάσκες προσώπου στους πιο πολυσύχναστους δρόμους της, με το Παρίσι και μια σειρά από άλλες πόλεις, να αναμένεται πως θα ακολουθήσουν επίσης το μέτρο. Όμως η Γαλλία δεν είναι το μόνο ευρωπαϊκό έθνος που δείχνει να βιώνει αναζωπύρωση κρουσμάτων από τότε που έγινε η άρση των μέτρων.

 

Την Τετάρτη, η Ισπανία ανέφερε τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων από τότε που άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς τον Ιούνιο, με 1.772 κρούσματα. Τα νέα ήρθαν καθώς η Ελβετία ανακοίνωσε μέτρα καραντίνας για ταξιδιώτες που έφτασαν από την Ισπανία, αν και οι κανόνες της δεν ισχύουν για ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τα Κανάρια και τις Βαλεαρίδες Νήσους. Τον περασμένο μήνα, το Ηνωμένο Βασίλειο αφαίρεσε την Ισπανία από τον κατάλογο των χωρών που εξαιρούνται από την καραντίνα, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι που προέρχονται από οποιοδήποτε μέρος της Ισπανίας πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες.

 

Η Γερμανία θα απαιτήσει από όλους τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την βελγική πόλη της Αμβέρσας να μπαίνουν καραντίνα, καθώς η γερμανική υπηρεσία ελέγχου ασθενειών κήρυξε την πόλη "ζώνη κινδύνου".

 

Το BBC, που μεταδίδει τα στοιχεία, αναφέρεται και στην Ελλάδα γράφοντας πως «σημείωσε την υψηλότερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων, με 124 νέες λοιμώξεις τις τελευταίες 24 ώρες, παρά το γεγονός ότι τα πήγε σχετικά καλά την άνοιξη. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στους Έλληνες ότι θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρούς περιορισμούς και προειδοποίησε για εφησυχασμό».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr