Κορωνοϊός: Η Βραζιλία είναι πλέον η δεύτερη χώρα με τους περισσότερους νεκρούς

Κορωνοϊός: Η Βραζιλία είναι πλέον η δεύτερη χώρα με τους περισσότερους νεκρούς Facebook Twitter
0

Η Βραζιλία είναι πλέον η 2η χώρα στη παγκόσμια κατάταξη ως προς τον αριθμό των νεκρών λόγω πανδημίας του κορωνοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ, καθώς ο συνολικός απολογισμός των ασθενών οι οποίοι υπέκυψαν στην COVID-19 έφθασε τους 41.828.

Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε επίσημα αυτόν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της λατινοαμερικάνικης χώρας. Κατά τα στοιχεία του υπουργείου, σημειώθηκαν 909 νέοι θάνατοι εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός σε 24 ώρες.

Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν επίσης 25.982 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται σε 828.810 στη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων. Και σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ. Το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι 365.063 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Οι αριθμοί που ανακοινώνονται από την κυβέρνηση όμως αμφισβητούνται από πολλά μέλη της επιστημονικής κοινότητας, που φοβούνται ότι ο αριθμός των μολύνσεων είναι στην πραγματικότητα δεκαπλάσιος, αν όχι δεκαπενταπλάσιος, αλλά ο ακροδεξιός λαϊκιστής Ζαϊχ Μπολσονάρου συνεχίζει να υπονομεύει το μέτρο για κοινωνική απόσταση και δίνει το παρών σε συγκεντρώσεις ή επισκέπτεται καταστήματα. Δύο υπουργοί υγείας απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση σε λιγότερο από ένα μήνα μετά από συγκρούσεις με τον Μπολσονάρου ο οποίος για την κρίση κατηγορεί ακόμη και τα μίντια πως εστιάζουν στους νεκρούς για να τον πλήξουν πολιτικά με την τραγωδία.

Ο παγκόσμιος απολογισμός των θυμάτων

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 425.000 ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο αφότου η Κίνα έκανε λόγο για την εμφάνισή της τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις ως σήμερα Σάββατο στις 04:30 (ώρα Ελλάδας).

Συνολικά, έχουν καταγραφεί σε όλο τον πλανήτη 425.282 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 7.632.517 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Η Ευρώπη είναι η περιοχή του κόσμου που θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας (συνολικά 186.843 νεκροί επί συνόλου 2.363.538 κρουσμάτων μόλυνσης), όμως πλέον είναι η Λατινική Περιοχή και η Καραϊβική η περιοχή όπου η πανδημία εξαπλώνεται με τον πιο ταχύ ρυθμό, με συνολικά 76.343 θανάτους επί συνόλου 1.569.938 μολύνσεων

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM