Κορωνοϊός: Η Βραζιλία έγινε η δεύτερη χώρα με περισσότερους από 50.000 νεκρούς, μετά τις ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Η Βραζιλία έγινε η δεύτερη χώρα με περισσότερους από 50.000 νεκρούς, μετά τις ΗΠΑ Facebook Twitter
ΕPA
0

Η Βραζιλία έγινε η δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ στην οποία οι θάνατοι από τον κορωνοϊού ξεπερνούν τους 50.000.

Η χώρα ξεπέρασε αυτό το τραγικό ορόσημο την ώρα που συνεχίζεται η πολιτική αναταραχή, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Παρότι οι ειδικοί προειδοποιούν πως η κορύφωση της επιδημίας του κορωνοϊού στη Βραζιλία απέχει ακόμη εβδομάδες, χιλιάδες βρέθηκαν ξανά στους δρόμους την Κυριακή, διαδηλώνοντας υπέρ ή κατά του προέδρου της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Οι διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης ζητούν την καθαίρεση του προέδρου, μετά και τη σύλληψη πρώην συνεργάτη του και οικογενειακού φίλου του, που κατηγορείται για διαφθορά. Οι υποστηρικτές του Μπολσονάρου κατηγορούν το Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο ότι επιχειρούν να περιορίσουν τις εξουσίες του προέδρου.

Την Κυριακή, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 641 θάνατοι σε 24 ώρες και 17.000 νέα κρούσματα. Πλέον, ο συνολικός απολογισμός είναι 50.617 νεκροί και 1.085.038 μολύνσεις στη Βραζιλία. Μόνο οι ΗΠΑ έχουν πληγεί σφοδρότερα από την πανδημία, καθώς εκεί έχουν καταγραφεί 2,2 εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν 120.000 θάνατοι.

Όλα αυτά ενώ οι πολιτείες της Βραζιλίας έχουν προχωρήσει σε χαλάρωση των μέτρων περιορισμού τα οποία είχαν λάβει. Μέτρα τα οποία είχαν προκαλέσει σφοδρή αντίδραση του Μπολσονάρου, ο οποίος επιμένει να υποτιμά τη σοβαρότητα της κατάστασης με την πανδημία και να τονίζει ότι ο οικονομικός αντίκτυπος των lockdown είναι χειρότερος από τον ιό.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ