Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης χιλιάδων ανθρώπων που αντιτίθενται στους περιορισμούς που έχουν τεθεί σε ισχύ στο πλαίσιο της αναχαίτισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ορισμένοι διαδηλωτές «παρενόχλησαν και επιτέθηκαν» εναντίον αστυνομικών στη συνοικία Σαρλότενμπουργκ, στο δυτικό τμήμα της γερμανικής πρωτεύουσας.

 

«Επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Αυτό οδήγησε στη χρήση δακρυγόνων, γκλοπ και σε συγκρούσεις σώμα με σώμα», έγραψε σε tweet η αστυνομία του Βερολίνου, διευκρινίζοντας πως προχώρησε σε συλλήψεις.

 

Τη διαδήλωση οργάνωσε το κίνημα "Querdenker", που εμφανίζεται ως η κύρια επικριτική φωνή εναντίον των υγειονομικών περιορισμών, που έχουν επιβληθεί στη Γερμανία.

 

 

Η γερμανική δικαιοσύνη είχε απαγορεύσει πολλές από τις διαδηλώσεις, που προβλέπονταν γι' αυτό το Σαββατοκύριακο, ιδίως τη σημερινή.

 

Το δικαστήριο εκτίμησε πως δεν μπορούσε να επιτρέπει τη διεξαγωγή των κινητοποιήσεων υπό τον φόβο ότι οι συμμετέχοντες θα παραβίαζαν τους κανόνες χρήσης της μάσκας και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

 

Η αστυνομία του Βερολίνου ανέπτυξε περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς σε ολόκληρη την πόλη, στο πλαίσιο της απαγορευμένης διαδήλωσης.

 

 

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Ελευθερία» ή «Όχι στη δικτατορία του κορονοϊού» και πολύ λίγοι εξ αυτών φορούσαν μάσκες.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ