Κοροναϊός: Σύνοδος ερευνητών στη Γενεύη -613 εκατ. ευρώ ζητά ο ΠΟΥ

Κοροναϊός: Σύνοδος ερευνητών στη Γενεύη -613 εκατ. ευρώ ζητά ο ΠΟΥ Facebook Twitter
613 εκατ. ευρώ ζητά ο ΠΟΥ για την καταπολέμηση του νέου κοροναϊού
0

Εκατοντάδες ερευνητές και εμπειρογνώμονες θα συναντηθούν στη Γενεύη, για τον κοροναϊό, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε έκκληση για 613 εκατ. ευρώ για την καταπολέμησή του.

Στις 11-12 Φεβρουαρίου, ερευνητές και εμπειρογνώμονες θα θέσουν τις προτεραιότητες σε ό,τι αφορά την έρευνα και την ανάπτυξη φαρμάκων, διαγνωστικών μέσων και εμβολίων για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού, ανακοίνωση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα αποτελεσματικά θεραπευτικά μέσα για τον νέο κοροναϊό, τόνισε ο Δρ. Μάικ Ράιαν, ο εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος επειγόντων περιστατικών του ΠΟΥ. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι πολυεθνική ομάδα του Οργανισμού θα αναχωρήσει για την Κίνα πολύ σύντομα.

Στο μεταξύ, ο ΠΟΥ έκανε έκκληση για τη συγκέντρωση 613 εκατ. ευρώ, για την καταπολέμηση του νέου κοροναϊού που έχει ήδη κοστίσει  490 ανθρώπινες ζωές. Το ποσό αυτό, εξήγησε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιεσούς, είναι «για να χρηματοδοτήσουμε το σχέδιο για τους τρεις επόμενους μήνες. Τα 60 εκατομμύρια προορίζονται για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων του ΠΟΥ και τα υπόλοιπα για τις χώρες που απειλούνται ιδιαίτερα από τον ιό».

Ο επικεφαλής του Οργανισμού αναγνώρισε ότι το ποσό είναι μεγάλο, αλλά συμπλήρωσε ότι τα χρήματα αυτά είναι «είναι πολύ λιγότερα από τον λογαριασμό που θα κληθούμε να πληρώσουμε αν δεν επενδύσουμε στις προετοιμασίες από τώρα». Προανήγγειλε τέλος, αποστολή προστατευτικού υλικού σε 24 χώρες, όπως 500.000 χειρουργικές μάσκες και 350.000 ζευγάρια γάντια. Περίπου 250.000 τεστ ανίχνευσης του ιού θα σταλούν επίσης σε περισσότερα από 70 εργαστήρια σε όλον τον κόσμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM