Κοροναϊός: Πρώτα κρούσματα σε Αυστρία, Κροατία -Είχαν πάει στην Ιταλία

Κοροναϊός: Πρώτα κρούσματα σε Αυστρία, Κροατία -Είχαν πάει στην Ιταλία Facebook Twitter
Κρούσματα κοροναϊού και σε Αυστρία, Κροατία (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Αυστρία και η Κροατία προστέθηκαν στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες έχουν εντοπιστεί κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ζάγκρεμπ και είχε βρεθεί στο Μιλάνο από τις 19 έως τις 21 Φεβρουαρίου. «Πρόκειται για νεαρό άτομο, που έχει πιο ήπια συμπτώματα. Είναι σε απομόνωση και η κατάστασή του είναι καλή», δήλωσε ο Πλένκοβιτς.

Στην Αυστρία, ανακοινώθηκαν δύο κρούσματα του νέου κοροναϊού, τα πρώτα στη χώρα. Πρόκειται για ανθρώπους από το κρατίδιο Τιρόλο, που συνοδεύει με τη Βόρεια Ιταλία, όπου έχει υπάρξει έξαρση της επιδημίας. Οι ασθενείς είναι Ιταλοί και πιθανολογείται ότι μολύνθηκαν από τον νέο κοροναϊό κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στη Λομβαρδία της Ιταλίας.

Πέρα από την ανησυχία για την έξαρση του νέου κοροναϊού στην Ιταλία, στην Τενερίφη προκλήθηκε συναγερμός όταν Ιταλός γιατρός βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό. Οι αρχές ζήτησαν από εκατοντάδες ανθρώπους, που έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο με τον ασθενή, να παραμείνουν στα δωμάτιά τους και υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Υπ. Υγείας Γαλλίας: Προ των πυλών μας η επιδημία

Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν, δήλωσε ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού «είναι προ των πυλών μας».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «σήμερα δεν κυκλοφορεί κάποιος που να είναι άρρωστος στη Γαλλία», αλλά συμπλήρωσε: «Έχουμε πολλούς συναγερμούς. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς η επιδημία είναι προ των πυλών μας. Προετοιμαζόμαστε, προετοιμάζουμε το σύνολο των μέσων υγειονομικής παρακολούθησης για το σενάριο της επιδημίας. Βρισκόμαστε σε αναμονή, σε προσαρμογή».

Ακόμη, ο Βεράν δήλωσε ότι δεν έχει νόημα να κλείσει τα σύνορα η Γαλλία. «Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό και ιατρικό επιχείρημα σήμερα που να μας οδηγεί να σταματήσουμε τα γεγονότα που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο», συμπλήρωσε.

Θετικός σε κοροναϊό υπουργός του Ιράν

Στο μεταξύ, στο Ιράν, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διαγνώστηκε θετικός στον νέο κοροναϊό.

Ο Ιράζ Χαριρτσί μολύνθηκε από τον νέο κοροναϊό και βρίσκεται σε καραντίνα, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Ο επίσημος απολογισμός στο Ιράν είναι 16 νεκροί από τον νέο κοροναϊό, ενώ 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Το υπουργείο Υγείας κάλεσε τους Ιρανούς να παραμείνουν στα σπίτια τους, γιατί «αυτό είναι το ασφαλέστερο».

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΤΑ

Διεθνή / Γαλλία: Σε κατ' οίκον περιορισμό «καταδικάστηκαν» γάτα και ιδιοκτήτρια μετά από καταγγελία γειτόνισσας

Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία στη Γαλλία, ανέφερε πως ο γάτος έμπαινε στον κήπο και κατέστρεφε τα φυτά της - Αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις για τη δικαστική απόφαση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο απόφασης, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Διεθνή / Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε σε σημείωμά της προς τα άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗ ότι το δικό της σχέδιο είναι «αντιπρόταση», «εμπνευσμένη» από το αμερικανικό
LIFO NEWSROOM
Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM