Η πρωτοβουλία ενός γκέι ζευγαριού να φωταγωγήσει με τα χρώματα της σημαίας Pride το σπίτι του, στο Ουισκόνσιν, προκάλεσε αίσθηση στα social media. 

 

Οι Μέμο Φακίνο και Λανς Μίερ, 35 και 36 χρόνων αντιστοίχως, χρειάστηκε να κατεβάσουν τη σημαία Pride από το σπίτι τους, μετά την εφαρμογή νέων κανόνων στην πόλη τους. 


Σε ανάρτησή τους στο Reddit την περασμένη εβδομάδα, οι δύο τους εξηγούν πως, αν και απομάκρυναν τη σημαία, φωταγώγησαν στα χρώματα του ουράνιου τόξου την πρόσοψη της μονοκατοικίας τους, εκμεταλλευόμενοι ουσιαστικά ένα νομικό κενό. 


Όπως εξηγούν, η τοπική ένωση στέγασης της πόλης Ρασίν επέβαλε προσφάτως περιορισμούς στην τοποθέτηση σημαιών έξω από τα σπίτια καθώς πολλοί ενοχλούνταν από τα πολιτικά μηνύματα που εκπορεύονται από σύμβολα και σημαίες - π.χ υπέρ του κινήματος των Black Lives Matter, ή σημαίες που δείχνουν στήριξη στην αστυνομία κ.τ.λ. 


Σύμφωνα με τον νέο κανόνα, στους κατοίκους επιτρέπεται η τοποθέτηση μόνον της αστερόεσσας. 

 

Όπως αναφέρουν στην ανάρτησή τους, δέχτηκαν ένα μέιλ που τους ενημέρωνε για το ότι έπρεπε να απομακρύνουν την Pride σημαία που είχαν στην είσοδο του σπιτιού τους τα τελευταία πέντε χρόνια. 

 

Gay couple in Wisconsin bypass flag rules with rainbow floodlights
Το γκέι ζευγάρι είχε τα τελευταία πέντε χρόνια τη σημαία του Pride στην είσοδο του σπιτιού του

 

«Εξετάζοντας σχολαστικά τους νέους κανόνες, παρατηρήσαμε πως ο αφαιρουμενος φωτισμός επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς. Οπότε, φωταγωγήσαμε το σπίτι μας στα χρώματα του Pride» εξηγούν οι ίδιοι στο ποστ τους. 
 


Ο Φακίνο που και ο ίδιος είναι μέλος του συμβουλίου της συγκεκριμένης ένωσης, μιλώντας στο BBC σημείωσε πως ήταν ενήμερος για τις αλλαγές στην οδηγία περί σημαίας και τις κατανοούσε. 

 

«Το συμβούλιο πέρασε τον κανόνα αυτό σε μια προσπάθεια πρόληψης και αποφυγής διενέξεων μεταξύ γειτόνων αντίθετων πολιτικά» εξηγεί ο ίδιος, προσθέτοντας πως δεν ένιωσε να στοχοποιείται καθώς επρόκειτο για «έναν απλό κανόνα με ισχύ σε όλους μας, ανεξαιρέτως». 


Η πρωτοβουλία τους έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τη διαδικτυακή κοινότητα, με πάνω από 6.000 χρήστες να σχολιάζουν θετικά την ιδέα τους και αρνητικά την απόφαση της τοπικής ένωσης. 

 

Οι ίδιοι, κατάπληκτοι από την ενθουσιώδη απόκριση, ευχαρίστησαν τους χρήστες του Reddit για την «απίθανη υποστήριξή τους». 

 

Με πληροφορίες από BBC