Κωνσταντινούπολη: Κακοδιοίκηση και διασπάθιση κρατικού χρήματος βρήκε ο Ιμάμογλου στις ελάχιστες ημέρες δημαρχίας του

Κωνσταντινούπολη: Κακοδιοίκηση και διασπάθιση κρατικού χρήματος βρήκε ο Ιμάμογλου στις ελάχιστες ημέρες δημαρχίας του Facebook Twitter
EPA
0

Κακοδιοίκηση και διασπάθιση κρατικού χρήματος ανακάλυψε ο υποψήφιος των επαναληπτικών εκλογών για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης ο Εκρέμ Ιμάμογλου στην σύντομη παραμονή του στο τιμόνι της πόλης.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, κατέχει το ρεκόρ της μικρότερης παραμονής -μόλις για 17 ημέρες- ως δήμαρχος, προτού ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατάξει την επανάληψη των δημοτικών εκλογών για τις 23 Ιουνίου.

Ο Ιμάμογλου δηλώνει πως δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών, καθώς το γεγονός ότι επικράτησε στην πόλη-ναυαρχίδα της κυριαρχίας του Ερντογάν (του δήμου της οποίας το κόμμα του προέδρου κρατούσε επί 25 χρόνια) μία φορά, μπορεί κάλλιστα να επαναλαβει την επιτυχία του για μία δεύτερη.

Μάλιστα σε τούτον τον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης, ο κ. Ιμάμογλου θα διαθέτει όπλα στη φαρέτρα του που δεν διέθετε προηγουμένως.

Και τούτο γιατί, όπως γράφει η εφημερίδα «The New York Times», μέσα στις 17 ημέρες που μπόρεσε να μείνει στο γραφείο του δημάρχου, ο κ. Ιμάμογλου ανακάλυψε στα έγγραφα της διοίκησης δεκάδες περιπτώσεις κακοδιοίκησης και διασπάθισης κρατικού χρήματος από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου. Δεκάδες αυτοκίνητα και εκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν για τις κατοικίες των δημοτικών λειτουργών.

Με βάση όσα ανακοίνωσε ο Ιμάμογλου, τα ταμεία του δήμου ήταν σαν ένα αστείρευτο πηγάδι πλούτου, απ' όπου αντλούσαν διαρκώς οι πολιτικοί υπεύθυνοι του κυβερνώντων κόμματος για τα προσωπικά τους έξοδα, αδιαφορώντας για το έλλειμμα 26 δισ. τουρκικών λιρών (περίπου 4 δισ. ευρώ).

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Όπως υποστηρίζει ο κ. Ιμάμογλου, το γραφείο του δημάρχου διαχειρίζεται το 40% του συνολικού προϋπολογισμού της πόλης, ενώ το υπόλοιπο 60% του προϋπολογισμού της Κωνσταντινούπολης το διαχειρίζονται 28 ιδιωτικές εταιρείες, τις οποίες κατέχουν, ή τις διαχειρίζονται άμεσα υποστηρικτές, ή σύμμαχοι του Ερντογάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / New York Times / businessitalia

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM