Κωνσταντινούπολη: Κακοδιοίκηση και διασπάθιση κρατικού χρήματος βρήκε ο Ιμάμογλου στις ελάχιστες ημέρες δημαρχίας του

Κωνσταντινούπολη: Κακοδιοίκηση και διασπάθιση κρατικού χρήματος βρήκε ο Ιμάμογλου στις ελάχιστες ημέρες δημαρχίας του Facebook Twitter
EPA
0

Κακοδιοίκηση και διασπάθιση κρατικού χρήματος ανακάλυψε ο υποψήφιος των επαναληπτικών εκλογών για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης ο Εκρέμ Ιμάμογλου στην σύντομη παραμονή του στο τιμόνι της πόλης.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, κατέχει το ρεκόρ της μικρότερης παραμονής -μόλις για 17 ημέρες- ως δήμαρχος, προτού ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατάξει την επανάληψη των δημοτικών εκλογών για τις 23 Ιουνίου.

Ο Ιμάμογλου δηλώνει πως δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών, καθώς το γεγονός ότι επικράτησε στην πόλη-ναυαρχίδα της κυριαρχίας του Ερντογάν (του δήμου της οποίας το κόμμα του προέδρου κρατούσε επί 25 χρόνια) μία φορά, μπορεί κάλλιστα να επαναλαβει την επιτυχία του για μία δεύτερη.

Μάλιστα σε τούτον τον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης, ο κ. Ιμάμογλου θα διαθέτει όπλα στη φαρέτρα του που δεν διέθετε προηγουμένως.

Και τούτο γιατί, όπως γράφει η εφημερίδα «The New York Times», μέσα στις 17 ημέρες που μπόρεσε να μείνει στο γραφείο του δημάρχου, ο κ. Ιμάμογλου ανακάλυψε στα έγγραφα της διοίκησης δεκάδες περιπτώσεις κακοδιοίκησης και διασπάθισης κρατικού χρήματος από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου. Δεκάδες αυτοκίνητα και εκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν για τις κατοικίες των δημοτικών λειτουργών.

Με βάση όσα ανακοίνωσε ο Ιμάμογλου, τα ταμεία του δήμου ήταν σαν ένα αστείρευτο πηγάδι πλούτου, απ' όπου αντλούσαν διαρκώς οι πολιτικοί υπεύθυνοι του κυβερνώντων κόμματος για τα προσωπικά τους έξοδα, αδιαφορώντας για το έλλειμμα 26 δισ. τουρκικών λιρών (περίπου 4 δισ. ευρώ).

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Όπως υποστηρίζει ο κ. Ιμάμογλου, το γραφείο του δημάρχου διαχειρίζεται το 40% του συνολικού προϋπολογισμού της πόλης, ενώ το υπόλοιπο 60% του προϋπολογισμού της Κωνσταντινούπολης το διαχειρίζονται 28 ιδιωτικές εταιρείες, τις οποίες κατέχουν, ή τις διαχειρίζονται άμεσα υποστηρικτές, ή σύμμαχοι του Ερντογάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / New York Times / businessitalia

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Διεθνή / «Η πλειονότητα των Κουβανών θέλει καπιταλισμό»: Ο influencer εγγονός του Φιντέλ Κάστρο που διχάζει την Κούβα

Με βίντεο που σατιρίζουν την κρίση και προβάλλουν μια ζωή προνομίων, ο Σάντρο Κάστρο προκαλεί αντιδράσεις και από τα δύο άκρα της κουβανικής κοινωνίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπό εξέταση από τη Δικαιοσύνη αμφιλεγόμενο διάταγμα του Τραμπ για την υπηκοότητα

Ο Τραμπ υπέγραψε πέρυσι εκτελεστικό διάταγμα, ορίζοντας ότι τα παιδιά που γεννιούνται στις ΗΠΑ από γονείς που βρίσκονται παράνομα στη χώρα ή με προσωρινές βίζες δεν θα θεωρούνται αυτόματα Αμερικανοί πολίτες
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Τραμπ: Τι αναμένεται να πει στο διάγγελμά του, έναν μήνα μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα απευθύνει το πρώτο επίσημο διάγγελμά του προς το έθνος του, έχοντας υποσχεθεί μια «σημαντική» ενημέρωση για τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΑΓΩΓΗ

Διεθνή / «Επιτέλους λογοδοσία»: Ο πρίγκιπας Χάρι χαιρετίζει τις αγωγές κατά των τεχνολογικών κολοσσών

Αναφέρθηκε σε «συγκλονιστικές ιστορίες» οικογενειών, όπου η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνδέθηκε με «σοβαρές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις» για ανήλικους
THE LIFO TEAM