Κομισιόν: Κίνδυνος για την ευρωζώνη οι πολιτικές της ιταλικής κυβέρνησης

Κομισιόν: Κίνδυνος για την ευρωζώνη οι πολιτικές της ιταλικής κυβέρνησης Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε η Κομισιόν στην Ιταλία για τις οικονομικές ανισορροπίες της χώρας και τις πολιτικές της κυβέρνησης.  

Η Ιταλία αντιμετωπίζει υπερβολικές οικονομικές ανισορροπίες και οι πολιτικές της κυβέρνησής της κάνουν τα πράγματα χειρότερα, δημιουργώντας κίνδυνο και για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ωστόσο, η Κομισιόν επεσήμανε ότι θα περιμένει έως ότου λάβει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ιταλίας τον Απρίλιο προτού προχωρήσει στη λήψη μέτρων.

«Η Ιταλία βιώνει υπερβολικές ανισορροπίες. Το υψηλό δημόσιο χρέος και η παρατεταμένη, ασθενής δυναμική της παραγωγικότητας υποδηλώνουν κινδύνους με διασυνοριακή συνάφεια, σε ένα πλαίσιο υψηλού ακόμα επιπέδου μη εξυπηρετούμενων δανείων και υψηλής ανεργίας», ανέφερε η Επιτροπή.

Η Κομισιόν ανέφερε ότι το δημόσιο χρέος της Ιταλίας είναι πιθανόν να αυξηθεί φέτος, παρά να μειωθεί όπως προβλέπει η Ρώμη, καθώς η χώρα δεν αναμένεται να αντλήσει μεγάλα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις το 2019, στα οποία βασίζεται η μείωση του χρέους.

«Η Ιταλία βρίσκεται σε μια ειδική κατάσταση διότι είναι μια χώρα με πολύ υψηλό επίπεδο χρέους και είναι κρίσιμο να μην αρχίσει να αυξάνεται και πάλι αυτό το χρέος», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές Πιερ Μοσκοβισί.

«Ως εκ τούτου είναι απολύτως απαραίτητο να εφαρμοστεί μια αξιόπιστη μεσοπρόθεσμη στρατηγική χρέους που ξεκινά με το 2019, αλλά επίσης την άνοιξη θα χρειαστεί να εξετάσουμε το πώς θα είναι το 2020», δήλωσε.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι ιταλικές μεταρρυθμίσεις σε γενικές γραμμές καθυστέρησαν πέρυσι και κάποιες εξ αυτών, όπως η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, αντιστράφηκαν, κάτι που θα καταστήσει τα δημόσια οικονομικά λιγότερο βιώσιμα και θα πλήξει την παραγωγικότητα και τη δυνητική αύξηση του ΑΕΠ.

Το πόσο θα επιδεινωθούν οι ανισορροπίες της Ιταλίας εξαρτάται από το τι θα κάνει στη συνέχεια η κυβέρνηση, δήλωσε ο Μοσκοβισί, προσθέτοντας: «Το θέμα είναι ακόμα πιο επείγον δεδομένης της εξασθένησης των οικονομικών προοπτικών της Ιταλίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM