«Κόκκινες γραμμές» βάζει ο Σαλβίνι για τους μετανάστες

«Κόκκινες γραμμές» βάζει ο Σαλβίνι για τους μετανάστες Facebook Twitter
EPA
0

Τις κόκκινες γραμμές του έθεσε ο Ματέο Σαλβίνι μετά την απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού να δεχθεί τους 15 από τους 49 πρόσφυγες της Μάλτας. 

O πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε επιβεβαίωσε ότι η Ρώμη θα δεχθεί 15 από τους 49 μετανάστες και πρόσφυγες που επέβαιναν σε πλοία δύο ΜΚΟ και μεταφέρθηκαν στη Μάλτα. Στην Ιταλία, οι άνθρωποι αυτοί θα φιλοξενηθούν σε εκκλησιαστικές δομές.

Όμως, ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έθεσε κάποιες προϋποθέσεις: ζητεί να μεταφερθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες περισσότεροι από 200 μετανάστες που έφτασαν στην Ιταλία το περασμένο καλοκαίρι.

Για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θέλει να συναντήσει άμεσα τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, αναφέρουν τα Ιταλικά ΜΜΕ. 

Ο γραμματέας της Λέγκα, μάλιστα, επιμένει ότι αν δεν υπάρξει γενικότερη συμφωνία για την αναδιανομή αυτή, η Ρώμη δεν πρέπει να δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα από τη Μάλτα.

«Τις επόμενες φορές, για τέτοια θέματα θα πρέπει να αποφασίζω εγώ, που είμαι ο αρμόδιος υπουργός», τόνισε ο Σαλβίνι.

Τη χθεσινή νύχτα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, το Παλάτσο Κίτζι, με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, τον Ματέο Σαλβίνι και τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, στην οποία συζητήθηκε το όλο θέμα.

Τα Πέντε Αστέρια, τις περασμένες ημέρες προσπάθησαν σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό να επιβάλουν μια πιο διαλλακτική γραμμή, σε συμφωνία με τον επικεφαλής της κυβέρνησης.

Αλλά η Λέγκα δεν δείχνει διατεθειμένη να «βάλει νερό στο κρασί της», και συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους. «Η χώρα μας δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ -πλέον- για τη φιλοξενία των μεταναστών», επιμένει ο Σαλβίνι.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM