Επετεύχθη συμφωνία για την αποβίβαση των 49 μεταναστών της Μάλτας

Επετεύχθη συμφωνία για την αποβίβαση των 49 μεταναστών της Μάλτας Facebook Twitter
EPA
0

Την επίτευξη συμφωνίας για την αποβίβαση των 49 μεταναστών που βρίσκονται ανοικτά της Μάλτας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ.

Οι 49 μετανάστες  που επιβαίνουν σε δύο πλοία που έχουν ναυλωθεί από γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση θα κατανεμηθούν μεταξύ οκτώ ευρωπαϊκών χωρών, διευκρίνισε ο Μαλτέζος πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία είχε εκδηλώσει προθυμία να δεχτεί τους μετανάστες την Τρίτη. Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρα Χορστ Ζεεχόφερ είχε αναφέρει  ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός συνεδρίασε την Δευτέρα προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν η συμφωνία  να δεχτεί το Βερολίνο τους ανθρώπους αυτούς, υπό την προϋπόθεση ότι η Ευρωπαίκή Ένωση θα καταλήξει σε μια μακπροπρόθεσμη λύση για την κατανομή όσων διασώζονται στη Μεσόγειο, στις χώρες-μέλη.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΩΤΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Διεθνή / Χονγκ Κονγκ: Βίντεο δείχνει τη φωτιά να εξαπλώνεται σε δευτερόλεπτα στους ουρανοξύστες - Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Συνελήφθησαν κορυφαία στελέχη κατασκευαστικής εταιρείας με την υποψία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τη χειρότερη πυρκαγιά εδώ και σχεδόν 80 χρόνια στην πόλη
LIFO NEWSROOM