Κοάλα πεθαίνουν από την πείνα επειδή Αυστραλοί κόβουν δέντρα για να προστατευθούν από τις πυρκαγιές

Κοάλα πεθαίνουν από την πείνα επειδή Αυστραλοί κόβουν δέντρα για να προστατευθούν από τις πυρκαγιές Facebook Twitter
0

Από την πείνα πεθαίνουν τα κοάλα που ζουν σε ένα νησί στα ανοικτά της νότιας ακτής της Αυστραλίας, καθώς οι κάτοικοι έχουν κόψει πολλά δέντρα για να προστατευθούν από τις δασικές πυρκαγιές. 

Το κόψιμο των δέντρων έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφεται το φυσικό περιβάλλον και η βασική πηγή διατροφής των μαρσιποφόρων ζώων.

Η Γουέντι Χέντρικσεν, που εργάζεται σε ένα καταφύγιο ζώων στο νησί Ρέιμοντ που βρίσκεται στα ανοικτά της πολιτείας Βικτόρια, δήλωσε ότι κάθε εβδομάδα φτάνει στο κέντρο αυτό τουλάχιστον ένα κοάλα που κινδυνεύει να πεθάνει από την πείνα.

«Η κατάσταση επηρεάζει τα κοάλα σε όλη την πολιτεία, όχι μόνο στο νησί Ρέιμοντ», εξήγησε. «Απλώς είναι πιο προφανές εδώ διότι υπάρχει μόνο ένα κέντρο στο οποίο έρχονται όλα τα κοάλα και είμαστε σε θέση να δούμε πιο ξεκάθαρα το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Στο νησί Ρέιμοντ ζουν περίπου 250 κοάλα και 470 άνθρωποι.

Η Αυστραλία είναι αντιμέτωπη με ξηρασία αυτή την περίοδο, αν και η κατάσταση είναι πιο δύσκολη πιο βόρεια, στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Σε μια προσπάθεια να προληφθούν οι ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές, οι κάτοικοι κόβουν πολλά δέντρα, γεγονός που απειλεί την επιβίωση των κοάλα, τα οποία τρέφονται κυρίως από φύλλα ευκάλυπτου.

Τα κοάλα συνήθως ζουν κοντά στην ακτογραμμή της Αυστραλίας, όμως μεταφέρθηκαν και σε άλλες περιοχές, όπως το νησί Ρέιμοντ, προκειμένου να γλιτώσουν από τους Ευρωπαίους εποίκους οι οποίοι τα σκότωναν για τη γούνα τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν με εξαφάνιση.

Όμως οι πληθυσμοί που εισάγονται σε κάποιες περιοχές συχνά ξεφεύγουν από τον έλεγχο πληθυσμιακά και κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα, αν δεν ελεγχθεί η αναπαραγωγή τους, δήλωσε η Βαλεντίνα Μέλα, καθηγήτρια περιβαλλοντικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

Τα κοάλα θεωρούνται «ευάλωτο» είδος βάσει της αυστραλιανής νομοθεσίας, ενώ ελεύθερα στη φύση υπάρχουν λιγότερα από 90.000, ίσως μόλις 43.000, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αυστραλιανού Ιδρύματος Κοάλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Διεθνή / Εκπνέει το τελεσίγραφο Τραμπ: «Είμαστε σε έντονες διαπραγματεύσεις» λέει - Το Ιράν προειδοποιεί για αντίποινα

Παράλληλα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ διερωτώνται για την ψυχική υγεία του - Μπορούν να τον απομακρύνουν προσφεύγοντας στην 25η Τροπολογία του Συντάγματος;
THE LIFO TEAM
Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM