Κλειστά τα σχολεία της Νέας Υόρκης μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς

Κλειστά τα σχολεία της Νέας Υόρκης μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς Facebook Twitter
0

Με απόφαση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης τα σχολεία της πολιτείας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, λόγω της πανδημίας.

Ο Άντριου Κουόμο επισήμανε σε δηλώσεις του ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για τον Σεπτέμβριο, ακόμα κι αν η πανδημία συνεχίζει να επιβραδύνεται.

Συγκεκριμένα, επιβεβαίωσε ότι «τα σχολεία δεν θα ξανανοίξουν για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς» στην πολιτεία των περίπου 20 εκατομμυρίων κατοίκων, την πλέον πληγείσα με περισσότερους από 18.000 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό.

Σχετικά με την επιστροφή στα θρανία τον Σεπτέμβριο, ο κυβερνήτης επισήμανε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς να ληφθεί αυτή η απόφαση.

«Δεν υπάρχει απόφαση για το Φθινόπωρο, καθώς το Φθινόπωρο είναι ακόμη μακριά», τόνισε.

Η αβεβαιότητα για την επιστροφή στις τάξεις παραμένει, ακόμα κι αν η πανδημία συνεχίζει να επιβραδύνεται στη Νέα Υόρκη, όμως με πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με όσο θα επιθυμούσαν οι αρχές.

Η πολιτεία καταγράφει σχεδόν 1000 νέες εισαγωγές την ημέρα ασθενών με νέο κορωνοϊό, υπογραμμίζει ο Κουόμο, ακόμα κι αν ο αριθμός των νεκρών καταγράφει πτώση με 289 θανάτους χθες, ο χαμηλότερος απολογισμός από τη 30η Μαρτίου, οπότε και είχαν καταγραφεί 253 νεκροί.

«Ο εχθρός βρίσκεται υπό διωγμόν, ο ιός περιορίζεται» τόνισε ο Άντριου Κουόμο.

Με πληροφορίες από το AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM