Κιρ Στάρμερ: Άνδρας του έριξε γκλίτερ, την ώρα ομιλίας- Η αντίδρασή του

Βρετανία: Διαδηλωτής «έλουσε» με γκλίτερ τον ηγέτη των Εργατικών Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ένα απρόοπτο περιστατικό εκτυλίχθηκε κατά την ομιλία του ηγέτη των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ στο συνέδριο του κόμματος, καθώς κάποιος έριξε πάνω του γκλίτερ, ως κίνηση διαμαρτυρίας.

Το συμβάν έγινε όταν ο Κιρ Στάρμερ ήταν έτοιμος να ξεκινήσει την ομιλία του στο συνέδριο των Εργατικών, όταν ένας άνδρας ανέβηκε στη σκηνή και του έριξε γκλίτερ προτού τον απομακρύνουν οι άνθρωποι της ασφάλειας.

Μετά την αρχική του έκπληξη ο Κιρ Στάρμερ έβγαλε το σακάκι του, σήκωσε τα μανίκια του, που είχαν γεμίσει με γκλίτερ και άρχισε την ομιλία του. Μάλιστα αναφερόμενος στο περιστατικό ανέφερε πως «αν νομίζει ότι ενοχλήθηκα, κάνει λάθος».

Σημειώνεται πως ο άνδρας την ώρα που έριξε γκλίτερ φώναζε: «Στην πραγματική δημοκρατία πρωταγωνιστούν οι πολίτες. Η πολιτική χρειάζεται αναβάθμιση, ζητάμε λαϊκή Βουλή (…) Είμαστε σε κρίση, είμαστε σε κρίση, το μέλλον μας διακυβεύεται».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο επικεφαλής των Εργατικών στη Βρετανία, αναφέρθηκε και στον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς που εκτυλίσσεται στη Μέση Ανατολή, δηλώνοντας συγκλονισμένος για τις εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενώ στάθηκε στο ότι στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. 

«Είμαι σοκαρισμένος και συγκλονισμένος από τα γεγονότα στο Ισραήλ. Καταδικάζω κατηγορηματικά την ανάλγητη δολοφονία ανδρών, γυναικών και παιδιών, μεταξύ των οποίων ήταν και Βρετανοί πολίτες, από τους τρομοκράτες της Χαμάς (…) Η ενέργεια αυτή της Χαμάς δεν ωφελεί σε τίποτα τους Παλαιστίνιους. Και το Ισραήλ πρέπει πάντα να έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον λαό του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM