Κήπος στη μνήμη των νεκρών της πανδημίας στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου

Κήπος στη μνήμη των νεκρών της πανδημίας στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Σχέδια για τη δημιουργία ενός κήπου στo Queen Elizabeth Olympic Park στη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ανακοινώσει ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Το μνημείο θα προσκαλεί του Λονδρέζους να στοχαστούν για την πανδημία, στην οποία χιλιάδες έχασαν - και χάνουν ακόμα - τη ζωή τους, και η οποία «άλλαξε για πάντα την πρωτεύουσά» της Βρετανίας.

Ο κήπος θα αναπτύσσεται με επίκεντρο έναν δακτύλιο 33 ανθοφόρων δέντρων, ο οποίος θα αντιπροσωπεύει τις επιπτώσεις της COVID-19 στα 32 δημοτικά διαμερίσματα του Λονδίνου και το Σίτι. «Αυτός ο προσβάσιμος από όλους κήπος θα είναι μια μόνιμη υπενθύμιση των ζωών που χάθηκαν, ένας φόρος τιμής σε κάθε έναν που εργάζεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ένα σύμβολο του πώς οι Λονδρέζοι συσπειρώθηκαν για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο» τόνισε ο δήμαρχος του Λονδίνου.

Τα ανθοφόρα δέντρα επιλέχθηκαν ως επίκεντρο του κήπου καθώς η φετινή περίοδος ανθοφορίας συνέπεσε με την έναρξη του πρώτου εγκλεισμού στη Βρετανία. Θα φυτευτούν οκτώ διαφορετικά είδη δέντρων (ο μεγαλύτερος κύκλος, από 17 δέντρα, ενώ οι άλλοι, από εννιά και επτά).

Ο Λονδρέζος καλλιτέχνης Junior Phipps χαράσσει μονοπάτι και σχεδιάζει παγκάκια για αυτόν τον κήπο. Οι πρώτοι μήνες του 2021 θα δουν την ολοκλήρωσή του στο Queen Elizabeth Olympic Park, το οποίο δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Ο κήπος είναι στο Newsham, ένα από τα δημοτικά διαμερίσματα του Λονδίνου που δέχθηκαν βαρύτατο πλήγμα από την πανδημία. Εκεί βρίσκεται και το NHS Nightingale Hospital - δημιουργήθηκε τον Απρίλιο μέσα στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL - το οποίο είναι μια από τις πολλές προσωρινές εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν σε όλον το κόσμο για την ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών εντατικής θεραπείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM