Κίνα: Μεγιστάνας καταδικάστηκε σε θάνατο για διγαμία και διαφθορά - Βρήκαν ντουλάπες με χρήματα

Κίνα: Μεγιστάνας καταδικάστηκε σε θάνατο για διγαμία και διαφθορά - Βρήκαν ντουλάπες με χρήματα Facebook Twitter
0

Ο πρώην επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ομίλου China Huarong καταδικάσθηκε σε θάνατο για «διαφθορά και διγαμία», ανακοίνωσε η κινεζική δικαιοσύνη.

Ο Λάι Σιαομίν κρίθηκε ένοχος για παθητική δωροδοκία ύψους 215 εκατομμυρίων ευρώ και για απόπειρα παθητικής δωροδοκίας ύψους επιπλέον 13 εκατομμυρίων.

Τα ποσά είναι «εξαιρετικά σημαντικά, οι περιστάσεις εξαιρετικά σοβαρές και οι προθέσεις εξαιρετικά κακόβουλες», σύμφωνα με το δικαστήριο του Τιαντζίν.

Ο Λάι Σιαομίν κρίθηκε επίσης ένοχος για διγαμία, «διότι έζησε επί μακρόν με άλλες γυναίκες» εκτός του γάμου του, με τις οποίες απέκτησε «παράνομα» τέκνα.

Η ομολογία του Λάι Σιαομίν τον Ιανουάριο 2020 μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση CCTV. Τότε είχαν μεταδοθεί εικόνες από ένα διαμέρισμα στο Πεκίνο που ανήκε στον Λάι με χρηματοκιβώτια και ντουλάπες γεμάτες με δεσμίδες χαρτονομισμάτων. Μεταδόθηκε επίσης οπτικό υλικό με πολυτελή αυτοκίνητα και ράβδους χρυσού που είχε δεχθεί ως μίζες.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ξοδέψει τίποτα. «Δεν τόλμησα να ξοδέψω τα χρήματα», είπε.

Η Κίνα ξεκίνησε το 2012 τεράστια εκστρατεία κατά της διαφθοράς μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Σι Τζινπίνγκ. Έκτοτε, περισσότερα από ενάμισι εκατομμύριο στελέχη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος έχουν διωχθεί.

Οι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν την πρακτική της δημόσιας ομολογίας που μεταδίδεται μέσω της τηλεόρασης, ως προϊόν βασανιστηρίων και εκβιασμών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM
Κυβέρνηση Τραμπ: Επιδότηση $1.000 και εισιτήριο επιστροφής για μετανάστες που απελαύνονται αυτοβούλως

Διεθνή / Κυβέρνηση Τραμπ: Επιδότηση $1.000 και εισιτήριο επιστροφής για μετανάστες που απελαύνονται αυτοβούλως

Η κυβέρνηση Τραμπ προωθεί σχέδιο «αυτοαπέλασης» για να μειώσει τα κόστη και να επιταχύνει τις απελάσεις – Συζητήσεις με Ρουάντα για υποδοχή μεταναστών
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Διεθνή / Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Το Ισραήλ γνώριζε ένα λεπτομερές σχέδιο επίθεσης της Χαμάς πάνω από ένα χρόνο πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, με βάση έγγραφα και προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM