Κίνα: Καθηγήτρια απολύθηκε για την εμφάνιση της γάτας της σε online μάθημα- Τη δικαίωσε δικαστήριο

Γάτα σε laptop Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Μία εκπαιδευτικός στην Κίνα έχασε τη δουλειά της, επειδή εμφανίστηκε η γάτα της στην κάμερα κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος, αλλά δικαστήριο τη δικαίωσε. 

Τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια online μαθήματος, η γάτα της εκπαιδευτικού εμφανίστηκε στην κάμερα πέντε φορές. Η εταιρεία που διοργάνωνε τα μαθήματα απέλυσε την καθηγήτρια, επικαλούμενη ως λόγο τις ξαφνικές εμφανίσεις της γάτας της στην οθόνη. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εκπαιδευτικός μετείχε σε «μη διδακτικές» δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Ακόμη, ανέφερε ότι η καθηγήτρια είχε καθυστερήσει δέκα λεπτά σε προηγούμενο μάθημα, σύμφωνα με την Guangzhou Daily.

Τελικά η υπόθεση έφτασε σε δικαστήριο, το οποίο δικαίωσε την εκπαιδευτικό, επιδικάζοντας αποζημίωση 6.000 δολαρίων για άδικη απόλυση. Η δικαστής Λιάο Γιαγίνγκ επεσήμανε ότι εάν οι εργοδότες απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να δουλεύουν από το σπίτι, δεν θα πρέπει να έχουν τις ίδιες προσδοκίες σαν να εργάζονται σε γραφείο. 

«Οι κανόνες των εργοδοτών δεν θα πρέπει μόνο να συμμορφώνονται με τους νόμους, αλλά επίσης να είναι δίκαιοι και λογικοί», επεσήμανε η δικαστής, σύμφωνα με το Central Radio Network. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ