Κίνα: 100 κοτόπουλα ως δόλωμα για να πιάσουν μία λεοπάρδαλη που διέφυγε από πάρκο

Κίνα: 100 κοτόπουλα ως δόλωμα για να πιάσουν μία λεοπάρδαλη που διέφυγε από πάρκο Facebook Twitter
Pixabay
0

Σχεδόν 100 κοτόπουλα αφέθηκαν ελεύθερα ως δόλωμα για να δελεάσουν μία λεοπάρδαλη που παραμένει ελεύθερη, από την ημέρα που διέφυγε μαζί με άλλες δύο, από το πάρκο Hangzhou στην Κίνα.

Οι αρχές έχουν ειδοποιήσει τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να μπορέσουν να πιάσουν το ζώο και να το επιστρέψουν στο πάρκο

Όπως και οι άλλες δύο λεοπαρδάλεις, οι οποίες βρίσκονται ήδη στα χέρια των αρχών, αυτή η νεαρή λεοπάρδαλη γεννήθηκε σε συνθήκες αιχμαλωσίας και δεν γνωρίζει πώς να κυνηγά για να τραφεί. Οι αρχές εικάζουν ότι ενδεχομένως να βρίσκεται ήδη σε καθεστώς ασιτίας γι αυτό και επιχειρούν να την δελεάσουν με ελεύθερα κοτόπουλα.


«Η λεοπάρδαλη έχει εντοπιστεί κοντά σε ορεινά χωριά. Η αστυνομία ψάχνει. Παρακαλούμε, κλείστε όλοι με ασφάλεια τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών σας και μην βγείτε έξω», ανέφερε μήνυμα, που εκδόθηκε σε μια γειτονιά δίπλα στο πάρκο.

Η αστυνομία δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα ζώα διέφυγαν από το πάρκο όταν «το απρόσεκτο προσωπικό» καθάριζε το κλουβί τους. Ο γενικός διευθυντής του πάρκου, Ζανγκ Ντεκάν, διέταξε να συγκαλυφθεί το ατύχημα, ενώ το πάρκο προσπάθησε να εντοπίσει τα ζώα μόνο του χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Έτσι μία εβδομάδα μετά ειδοποιήθηκαν οι αρχές, γεγονός που ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων κατά του πάρκου για έκθεση του κοινού σε κίνδυνο. Το πάρκο ισχυρίστηκε ότι δεν ενημέρωσε για να μην προκαλέσει πανικό.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Ζανγκ. Το πάρκο είναι προσωρινά κλειστό.

Οι κινεζικοί ζωολογικοί κήποι και τα πάρκα άγριας ζωής αντιμετωπίζουν συχνά κριτική για επαναλαμβανόμενες αποκαλύψεις φρικτών συνθηκών διαβίωσης των ζώων ή θανατηφόρων περιστατικών.

Κινέζικα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το 2017 ότι μια τίγρη σκότωσε έναν επισκέπτη σε ένα πάρκο άγριας φύσης στην ανατολική πόλη Νίνγκμπο, όταν ο άνδρας προφανώς μπήκε στο κλουβί του ζώου.

Οι τίγρεις σε ένα πάρκο του Πεκίνου σκότωσαν επίσης μια γυναίκα και τραυματίστηκαν μια άλλη πέρυσι.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ