Κιμ Γιονγκ Ουν: Πρέπει να προετοιμαστούμε τόσο για διάλογο όσο και για σύγκρουση με τις ΗΠΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Πρέπει να προετοιμαστούμε τόσο για διάλογο όσο και για σύγκρουση με τις ΗΠΑ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να προετοιμαστεί «τόσο για διάλογο όσο και για σύγκρουση» με τις ΗΠΑ υπό την προεδρία του Τζο Μπάιντεν. 

Σε συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος την Πέμπτη, ο Κιμ Γιονγκ Oυν περιέγραψε συνοπτικά τη στρατηγική του για τις σχέσεις με την Ουάσινγκτον και την «πολιτική τάση της νέας αμερικανική διοίκησης», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. 

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας «τόνισε την ανάγκη να προετοιμαστεί η χώρα τόσο για διάλογο όσο και για σύγκρουση και ιδιαίτερα να προετοιμαστεί πλήρως για σύγκρουση προκειμένου να προστατευτεί η αξιοπρέπεια της χώρας» και να εγγυηθεί αξιόπιστα «ένα ειρηνικό περιβάλλον», μετέδωσε το KCNA. 

Ο Κιμ Γιονγκ- ουν ζήτησε «γρήγορη και έγκαιρη αντίδραση και διαχείριση της κατάστασης που αλλάζει γρήγορα και να επικεντρωθούν οι προσπάθειες στην ανάληψη σταθερού ελέγχου της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο». 

Ήδη η Πιονγιάνγκ έχει κατηγορήσει τον Μπάιντεν ότι επιδιώκει μια «εχθρική πολιτική», σχολιάζοντας ότι ήταν «μεγάλο ατόπημα» ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα διαχειριστεί την απειλή που θέτει το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας «μέσω της διπλωματίας αλλά και της αυστηρής αποτροπής». 

Οι συναντήσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν είχαν αποτελέσει μεγάλο θέμα, αλλά δεν προσέφεραν κάποια διπλωματική πρόοδο. Μια πολιτική που ο Μπάιντεν λέει ότι δεν θα επιδιώξει, αν οι όροι δεν αλλάξουν δραματικά. 

Τον προηγούμενο μήνα, όταν επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε-ιν, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν θα συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν, εκτός αν υπάρξει σαφές πλάνο διαπραγμάτευσης για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγιάνγκ. 

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε ξεκάθαρα τη φιλική σχέση του προκατόχου του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, λέγοντας ότι δεν θα κάνει αυτό που έχει γίνει στο παρελθόν. «Δεν θα του δώσω αυτό που επιζητά, τη διεθνή αναγνώριση». 

Με πληροφορίες από Guardian/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στην Κύπρο: Εμπρησμό «βλέπει» η Πυροσβεστική - Δύο νεκροί, 10 τραυματίες και 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένη γη

Διεθνή / Φωτιά στην Κύπρο: Εμπρησμό «βλέπει» η Πυροσβεστική - Δύο νεκροί, 10 τραυματίες και 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένη γη

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν έντονες αναζωπυρώσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος ενεργό μέτωπο
LIFO NEWSROOM
Η άνοδος του Μάρκο Ρούμπιο: Απολύσεις-σοκ, κλείσιμο USAID και το τέλος της παραδοσιακής διπλωματίας

Διεθνή / Η άνοδος του Μάρκο Ρούμπιο: Απολύσεις-σοκ, κλείσιμο USAID και το τέλος της παραδοσιακής διπλωματίας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, απολύει εκατοντάδες διπλωμάτες, διαλύει την USAID και επαναπροσδιορίζει τη θέση της Αμερικής στον κόσμο. Η εξωτερική πολιτική περνά σε νέα φάση.
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε έρευνα κατά του πανεπιστημίου Harvard για τις διεθνείς βίζες

Διεθνή / Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε έρευνα κατά του πανεπιστημίου Harvard για τις διεθνείς βίζες

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανακοίνωσε την έναρξη αυτής της έρευνας, προκειμένου να αξιολογήσει εάν το Χάρβαρντ «συμμορφώνεται με όλους τους κανονισμούς»
LIFO NEWSROOM
Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Bryan Kohberger για τις δολοφονίες τεσσάρων φοιτητών στο Αϊντάχο

Διεθνή / Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Bryan Kohberger για τις δολοφονίες τεσσάρων φοιτητών στο Αϊντάχο

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι οικογένειες των θυμάτων μίλησαν δημόσια για πρώτη φορά, περιγράφοντας την οδύνη και τις επιπτώσεις της επίθεσης - Ήταν η πρώτη φορά που είχαν τη δυνατότητα να απευθυνθούν απευθείας στον δράστη
LIFO NEWSROOM
Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσμα στην Ηλεία - Σε σοβαρή κατάσταση ένας άνδρας

Διεθνή / Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσμα στην Ηλεία - Σε σοβαρή κατάσταση ένας άνδρας

Πρόκειται για έναν συνταξιούχο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σοβαρή
LIFO NEWSROOM