Κιμ Γιονγκ Ουν: Παρακολούθησε στρατιωτική παρέλαση με νέους βαλλιστικούς πυραύλους και drones

Κιμ Γιονγκ Ουν: Παρακολούθησε στρατιωτική παρέλαση με νέους βαλλιστικούς πυραύλους και drones Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Λίγες ημέρες μετά την εκτόξευση δυο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς προς την ανατολική θάλασσα, ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, παρακολούθησε στρατιωτική παρέλαση, όπου παρουσιάστηκαν νέοι εξ αυτών. 

Οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που παρακολούθησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, έχουν τη δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Στην παρέλαση συμμετείχαν και νέα στρατιωτικά τηλεκατευθυνόμενα drones επ’ ευκαιρία της 70ής επετείου της «ημέρας της νίκης», της σύναψης της εκεχειρίας με την οποία τερματίστηκε ο πόλεμος της Κορέας (1950-1953), μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης. 

Οι δύο από τους πυραύλους που επιδείχθηκαν, οι Hwasong-17 και Hwasong-18, έχουν θεωρητικά τη δυνατότητα να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο των ηπειρωτικών ΗΠΑ.

Αντιπροσωπείες της Κίνας και της Ρωσίας –επικεφαλής αυτής της τελευταίας τέθηκε ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού– βρίσκονται στην Πιονγκγιάνγκ στο πλαίσιο του εορτασμού, του πρώτου μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Η παρουσία τους στην παρέλαση όπου επιδείχθηκαν ICBM, η ανάπτυξη των οποίων είχε απαγορευθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας με την υποστήριξη του Πεκίνου και της Μόσχας, έρχεται σε αντίθεση με τη στάση τους τα προηγούμενα χρόνια, όταν έπαιρναν αποστάσεις από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM
«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM