Κίεβο: Οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται από το Χάρκοβο

Κατεστραμμένο τανκ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται από το Χάρκοβο, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, ενώ σταμάτησαν οι βομβαρδισμοί στην πόλη. 

Σύμφωνα με τις ουκρανικές δυνάμεις, έπειτα από μια αιματηρή μάχη οι Ρώσοι φαίνεται να αποσύρονται από τις θέσεις τους γύρω από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, η οποία απέχει 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Ρωσία.  

Επίσης, ο τοπικός κυβερνήτης, Όλεγκ Σινεγκούμποφ, δήλωσε ότι σήμερα, Σάββατο, σταμάτησε ο αδιάκοπος βομβαρδισμός της περιοχής, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν αντεπίθεση κοντά στην πόλη Ίζιουμ, περίπου 125 χιλιόμετρα νότια του Χαρκόβου. 

Εκκληση για παρέμβαση του Πεκίνου

Στο μεταξύ, Ουκρανοί στρατιώτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο Azovstal, στη Μαριούπολη και οι συγγενείς τους έκαναν έκκληση στο Πεκίνο να πείσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν να τους επιτρέψει να διαφύγουν με ασφάλεια, μέσω της Τουρκίας. 

«Έπειτα από όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις, υπάρχει ένα πρόσωπο στον κόσμο στο οποίο θα ήταν δύσκολο να αρνηθεί ο Πούτιν. Ελπίζουμε ότι η ισχυρή και καλή Κίνα μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις για το καλό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο η Νατάλια Ζαρίτσκα, της οποίας ο σύζυγος είναι ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στη χαλυβουργία της Μαριούπολης. 

«Ζητάμε από τον αξιότιμο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ να εκφράσει αγάπη και ενδιαφέρον για τις παγκόσμιες αξίες και την ανατολική σοφία και να συμμετάσχει στη διαδικασία της διάσωσης των υπερασπιστών της Μαριούπολης», συμπλήρωσε. 

Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι έχει δηλώσει πως είναι «ιδιαίτερα πολύπλοκες» οι διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα για τον απεγκλωβισμό ενός «μεγάλου αριθμού» τραυματιών από το εργοστάσιο στη Μαριούπολη, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Ρώσων αιχμαλώτων του πολέμου. 

Ο υποδιοικητής του τάγματος του Αζόφ, Σβιάτοσλαβ Πάλαμαρ, ανέφερε σε βίντεο στο YouTube ότι οι στρατιώτες του αντέχουν. «Ο εχθρός, με την υποστήριξη αεροπλάνων και του πυροβολικού, εξακολουθεί να επιτίθεται, αλλά συνεχίζουμε να τους απωθούμε», είπε. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM