Κέρδισε 115 εκατ. λίρες στη λοταρία και έχει ήδη δωρίσει τα μισά: «Έχω εθιστεί»

Κέρδισε 115 εκατ. λίρες στο τζάκποτ του Euromillions και έχει ήδη δωρίσει τα μισά Facebook Twitter
0

Η Φράνσις Κόνολι από το Χάρτλπουλ της Αγγλίας έδωσε περίπου 11 εκατ. λίρες σε φιλανθρωπικούς σκοπούς το 2022- σχεδόν όσα συμφώνησε να δωρίσει σε διάστημα μιας δεκαετίας. 

Η 55χρονη πρώην δασκάλα, που έχει χαρίσει πάνω από το μισό ποσό των 115 εκατ. λιρών τζάκποτ του EuroMillions, το οποίο κέρδισε με τον σύζυγό της το 2019, είπε: «Καταφέρνω να αλλάζω τις ζωές ανθρώπων. έχω εθιστεί». 

 

Ωστόσο, τελευταία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον σύζυγό της, επειδή δώρισε άλλα 11 εκατ. λίρες σε παντελώς αγνώστους. Κι αυτό γιατί ο Πάτρικ τής είχε δώσει συγκεκριμένο «budget» καθώς η ίδια είναι «εθισμένη» στο να βοηθάει τους γύρω της. 

Από τότε που οργάνωσε ένα φιλανθρωπικό γκαλά, συγκεντρώνοντας 100.000 λίρες, λέει πως οι φιλανθρωπικές δράσεις «την κατενθουσιάζουν».

«Έχω την ευκαιρία να αλλάζω τις ζωές ανθρώπων κάθε μέρα, αν θέλω. Το να βοηθάς τους άλλους, σου δίνει φτερά. Αν μπορείς να προσφέρεις σε άλλους, είτε χρήματα είτε χρόνο, είναι πολύ σημαντικό. Είναι εθιστικό. Εγώ έχω εθιστεί», σημειώνει. 

Κέρδισε 115 εκατ. λίρες στο τζάκποτ του Euromillions και έχει ήδη δωρίσει τα μισά Facebook Twitter

Σε διάστημα έξι μηνών, η Φράνσις, πρώην κοινωνική λειτουργός και δασκάλα, έχει δώσει μετρητά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, τα οποία είχε βάλει στην άκρη για να δωρίζει τα επόμενα 10 χρόνια.

Συντετριμμένη από «όλη τη φτώχεια στον κόσμο», η απλή πράξη του να προσφέρεις δίνει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από ένα αχανές σπίτι 2 εκατ. λιρών και μια Aston Martin.

Για την τελευταία της δωρεά, λέει: «Είμαι περίπου στο 10ο ή 11ο εκατομμύριο που πληρώνω απευθείας για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά δεν κρατάω λογαριασμό σε περίπτωση που το βρει ο Πάντι. Μου είχε δώσει έναν ετήσιο σχετικό προϋπολογισμό. Ορίσαμε έναν φέτος και συμφώνησα. Έχω ξοδέψει ήδη όλα τα χρήματα. Υποτίθεται ότι θα μας έφτανε μέχρι το 2032». 

«Μπορεί να χρειαστεί να το αναθεωρήσουμε», προσθέτει αστειευόμενη. «Ο κόσμος ρωτάει, "Πώς τα κατάφερες με όλα αυτά τα λεφτά;". Τους απαντάω: "Δεν τα κατάφερα. Δεν έμεινε στην τράπεζα ούτε για δυο μέρες"». 

Πρόσφατα πλήρωσε 5.000 λίρες για να αγοράσει ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής για Ουκρανούς πρόσφυγες, ενώ συμφώνησε επίσης να χρηματοδοτήσει τα έξοδα μεταφοράς για έναν νεαρό αιτούντα άσυλο, όταν αναγκάστηκε να αφήσει το σπίτι του.

«Αν μπορείς να κάνεις καλά πράγματα για ανθρώπους που αξίζουν, γιατί να μην το κάνεις; Δεν έχει νόημα να έχω τόσα χρήματα και να μην τα χρησιμοποιώ για να κάνω καλό στον κόσμο», εξηγεί.

Κέρδισε 115 εκατ. λίρες στο τζάκποτ του Euromillions και έχει ήδη δωρίσει τα μισά Facebook Twitter

Το ζευγάρι κέρδισε το τζάκποτ του Euromillions την Πρωτοχρονιά του 2019 και η Φράνσις έφτιαξε αμέσως μια λίστα με τους ανθρώπους που ήθελε να βοηθήσει. 

Δυο φιλανθρωπικές οργανώσεις, που πήραν το όνομα της μητέρας της, ξεκίνησαν με κεφάλαιο ενός εκατομμυρίου, ενώ η αρχική δωρεά των 60 εκατ. λιρών πήγε στα τρία εγγόνια, οκτώ αδέρφια, 15 ανίψια αλλά και παντελώς άγνωστους. 

«Αποφασίσαμε πολύ νωρίς ότι οι κόρες μας δεν επρόκειτο να πάρουν δεκάδες εκατομμύρια. Πήραν περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον, πήραν αρκετά για να αγοράσουν ένα σπίτι και να ζήσουν άνετα, αλλά θα πρέπει να δουλέψουν για ο,τιδήποτε άλλο θέλουν. Θα πάρουν περισσότερα όταν πεθάνουμε. Τα υπόλοιπα θα τα δώσουμε για φιλανθρωπικούς σκοπούς», έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή της. 

Κέρδισε 115 εκατ. λίρες στο τζάκποτ του Euromillions και έχει ήδη δωρίσει τα μισά Facebook Twitter

Η Φράνσις είναι περήφανη για τον τρόπο με τον οποίο οι κόρες της Κατρίνα, 34 ετών, μητέρα δύο παιδιών, Νάταλι, 26, φοιτήτρια και η δίδυμη Φιόνα έχουν βοηθήσει άλλους, όπως και οι γονείς τους.

«Τα χρήματα σε απελευθερώνουν να γίνεις ο άνθρωπος που θέλεις να είσαι. Θα έλεγα σε οποιονδήποτε στην κατάστασή μας: "Σκέψου το άτομο που θέλεις να γίνεις". Τα χρήματα θα σε ελευθερώσουν να γίνεις αυτό το άτομο», καταλήγει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Διεθνή / Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Οι κάτοικοι στην Γκουανγκντόνγκ βρίσκονται σε υψηλό συναγερμό για πλημμύρες - Οι αρχές προβλέπουν ότι το νερό θα φτάσει σε επίπεδα που παρατηρούνται «μία φορά στα εκατό χρόνια»
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Διεθνή / ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας για τα 60 δισ. δολάρια στο Κίεβο - Εκτός της βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν, το νομοσχέδιο προβλέπει νέους περιορισμούς στο TikTok
NEWSROOM