Κένυα: Σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών από ιεραπόστολο σε ορφανοτροφείο - Πώς αποκαλύφθηκε από το FBI

Κένυα: Σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών από ιεραπόστολο σε ορφανοτροφείο - Πώς αποκαλύφθηκε από το FBI Facebook Twitter
0

Ένας Αμερικανός καταδικάστηκε σε περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση για την κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών σε ορφανοτροφείο της Κένυας

Ο ιεραπόστολος Gregory Dow δημιούργησε το ορφανοτροφείο το 2008, με τη σύζυγό του. «Ο Gregory Dow ήταν ο λύκος με την προβιά προβάτου», ανέφερε στέλεχος του FBI. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, πέρυσι, ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου, ο Dow παραδέχθηκε την ενοχή για τέσσερις κατηγορίες. Όλες αφορούσαν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου στο εξωτερικό. Το ορφανοτροφείο χρηματοδοτήθηκε μερικώς από εκκλησίες της Πενσυλβανίας και λειτούργησε για σχεδόν μια δεκαετία, πριν ο Dow το εγκαταλείψει το 2017.

Οι Κενυάτες εξοργίστηκαν όταν έγινε γνωστό πως ο Dow είχε φύγει από τη χώρα, λίγο αφότου οι καταγγελίες είχαν έρθει στο φως. «Πώς κατάφερε να φύγει;», ήταν ένα από τα πολλά ερωτήματα που διατυπώθηκαν. Παράλληλα οι Κενυάτες αναρωτιόνταν πώς σε έναν άνθρωπο που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για παρόμοια εγκλήματα, δόθηκε η άδεια να ανοίξει ορφανοτροφείο. Ακόμη, δεδομένου ότι φυλακίστηκε στις ΗΠΑ, ορισμένοι αμφισβητούν πλέον την ικανότητα, ή την προθυμία της Κένυας, να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης ξένους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων. 

Το FBI αξιοποίησε πληροφορίες για να αποκαλύψει την υπόθεση. Σύμφωνα με άρθρο της Washington Post, μία Κενυάτισσα, που ζει στις ΗΠΑ, επέστρεψε σε περιοχή κοντά στο ορφανοτροφείο για να προσέξει τη μητέρα της. Η εφημερίδα αναφέρει πως η Margaret Ruto βρήκε την οικογένειά της στο χωριό «σε αναβρασμό» καθώς δύο κορίτσια, 12 και 14 ετών, είχαν δραπετεύσει από το ορφανοτροφείο και μιλούσαν για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Η ίδια «μετατράπηκε σε ντέντεκτιβ» και πήρε καταθέσεις από τα κορίτσια. 

Στη συνέχεια, το FBI επιβεβαίωσε πως ο Dow είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τουλάχιστον τέσσερες έφηβες ανάμεσα στο 2013 και το 2017. Δύο από τα κορίτσια ήταν μόλις έντεκα ετών όταν ξεκίνησε η κακοποίηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής εισαγγελίας των ΗΠΑ η σύζυγος του DOW μετέφερε τα θύματα σε κλινική, για επιθέματα αντισύλληψης, ώστε αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης. 

Ο Dow είχε διαπράξει ανάλογα εγκλήματα πριν ανοίξει το ορφανοτροφείο. Το 1996 είχε δηλώσει ένοχος για επίθεση με στόχο τη σεξουαλική κακοποίηση. Toυ είχε επιβληθεί δικαστική επιτήρηση για μία διετία και για δέκα χρόνια ήταν εγγεγραμμένος στα μητρώα δραστών σεξουαλικών αδικημάτων. 

Mε πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ