Κένυα: Με ποσοστό 98% επανεκλέχθηκε πρόεδρος ο Ουχούρου Κενυάτα

Κένυα: Με ποσοστό 98% επανεκλέχθηκε πρόεδρος ο Ουχούρου Κενυάτα Facebook Twitter
0

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα κέρδισε τις επαναληπτικές προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα με ποσοστό λίγο πάνω από 98%, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής.


Η συμμετοχή στις εκλογές αυτές, τις οποίες μποϊκοτάρισε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ραΐλα Οντίνγκα, ανήλθε στο 38,8%, σύμφωνα με τον Ουαφούλα Τσεμπουκάτι.


Ο Κενυάτα έλαβε 7,483 εκατομμύρια ψήφους, έναντι 73.228 για τον Οντίνγκα. Το ποσοστό της συμμετοχής είναι κατά πολύ μικρότερο εκείνου των εκλογών της 8ης Αυγούστου (79%) που ακυρώθηκαν, εξαιτίας διαφόρων «παρατυπιών», από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΛΗΓΜΑ CEO

Διεθνή / Η CIA πίσω από το πλήγμα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το Associated Press 

Πρόκειται για την πρώτη γνωστή άμεση αμερικανική επιχείρηση σε έδαφος της Βενεζουέλας από τότε που η Ουάσινγκτον ξεκίνησε σειρά πληγμάτων σε διεθνή ύδατα στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της διακίνησης ναρκωτικών
THE LIFO TEAM