Η Malev, ο εθνικός αερομεταφορέας της Ουγγαρίας προσγείωσε τα αεροπλάνα της σήμερα το πρωί λόγω μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό. «Από τις 3 Φεβρουαρίου, στις 06:00 πμ (05:00 GMT), ύστερα από σχεδόν 66 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας, δεν θα απογειωθούν άλλα αεροπλάνα της Malev», δήλωσε ο Λόραν Λίμπεργκερ στο σάιτ της εταιρίας.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας δήλωσαν επίσης ότι οι προμηθευτές της έχασαν την εμπιστοσύνη τους απέναντί της λόγω χρεών και ζητούσαν προκαταβολές για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τους πόρους για να κάνει την Malev βιώσιμη.

Μάλιστα τον προηγούμενη μήνα η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από την Malev να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια ως πρόστιμο για την οικονομική βοήθεια που δέχθηκε από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας, κάτι που παραβαίνει του νόμους περί ανταγωνισμού (κάτι αντίστοιχο είχε επιβληθεί και στην Ολυμπιακή πριν αποκρατικοποιηθεί).

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν σήμερα τα ξημερώματα στις 5 να παραμείνουν προσγειωμένα όλα τα αεροσκάφη της εταιρίας και να ακυρωθούν όλες οι πτήσεις, σε αναμονή κάποιου ιδιώτη επενδυτή... 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr