Κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε η Μόσχα - Για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων

Κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε η Μόσχα - Για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων Facebook Twitter
0

H Ρωσία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός στις 10 το πρωί, ώρα Μόσχας, για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων που θα επιτρέψουν στους αμάχους να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα


«Οι ανθρωπιστικές οδοί και οι διάδρομοι εξόδου έχουν καθοριστεί από κοινού με την ουκρανική πλευρά» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax. 

«Με έναρξη στις 10 το πρωί, ώρα Μόσχας, την 5η Μαρτίου, οι ρωσική πλευρά κηρύσσει κατάπαυση πυρός και ανοίγει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για πολίτες που θέλουν να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Οι άμαχοι θα μπορούν να φύγουν από τη Μαριούπολη από τις 12:00 ως τις 17:00 (ώρα Μόσχας, 11:00- 16:00 ώρα Ουκρανίας και Ελλάδας) ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης στην ανατολική Ουκρανία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Σημειώνεται πως τα ρωσικά στρατεύματα έχουν περικυκλώσει τη Μαριούπολη που βρίσκεται στην Αζοφική θάλασσα, με διαρκείς βομβαρδισμούς τις τελευταίες ημέρες στην πόλη που δεν έχει νερό, ηλεκτρικό και θέρμανση. 

Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη λίγο πριν τον τρίτο γύρο συνομιλιών που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί εντός του Σαββατοκύριακου. 

Με πληροφορίες από Interfax

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ