Ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της Ακτής Ελεφαντοστού ζήτησε δημοσίως συγγνώμη μετά την προβολή εκπομπής όπου ζητήθηκε από καλεσμένο που συστήθηκε ως «πρώην βιαστής» να δείξει πώς κακοποίησε τα θύματά του, χρησιμοποιώντας μια κούκλα. 


Η εκπομπή μεταδόθηκε την περασμένη Δευτέρα σε prime time από το κανάλι Nouvelle Chaine Ivorienne (NCI), προκαλώντας τεράστια κατακραυγή στη χώρα, με τουλάχιστον 37.500 ανθρώπους να υπογράφουν για την παραδειγματική τιμωρία των παρουσιαστών και των εμπλεκομένων.
 


Το ανεξάρτητο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της χώρας γνωστοποίησε τη διαθεσιμότητα του δημοφιλούς παρουσιαστή Yves de Mbella, εξηγώντας σε ανακοίνωσή του πως το εν λόγω απόσπασμα περιείχε απρεπή γλώσσα και το περιοχέμενό του συνιστούσε ανοχή στο βιασμό και προσβολή στη γυναικεία αξιοπρέπεια. 

 

«Ζητώ ειλικρινή συγγνώμη που προκάλεσα σοκ ενώ προσπαθούσα να ευαισθητοποιήσω. Έσφαλα» ανέφερε μέσω Facebook ο παρουσιαστής. 


«Επίσης, λυπάμαι για ό,τι ειπώθηκε ή έγινε κατά τη διάρκεια της εκπομπής που ήταν επώδυνο. Ζητώ τη συγχώρεση από κάθε θύμα βιασμού» πρόσθεσε. 

 

Το τηλεοπτικό δίκτυο ακύρωσε το τελευταίο επεισόδιο της συγκεκριμένης εκπομπής που επρόκειτο να μεταδοθεί την Παρασκευή. 

 

Με πληροφορίες από Guardian