Κατακραυγή για αλυσίδα βιβλιοπωλείων: Απέλυσαν εργαζόμενη που υπερασπίστηκε δημοσίως τα τρανς άτομα

Κατακραυγή για εκδοτικό οίκο: Απέλυσε εργαζόμενη που υπερασπίστηκε δημοσίως τα τρανς άτομα Facebook Twitter
0

Στο επίκεντρο αυξανόμενης κατακραυγής έχει βρεθεί η αλυσίδα βιβλιοπωλείων Waterstones επειδή απέλυσε μία πωλήτρια που απείλησε να σκίσει τα βιβλία της συγγραφέα Κριστίνα Ντάλχερ λόγω των απόψεών της για τα τρανς άτομα.

Η αλυσίδα βιβλιοπωλείων έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση, αφότου η Τίλι Φιτστζέραλντ κοινοποίησε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό, περιέγραψε τον εαυτό της ως «υποδειγματική υπάλληλο» που απολύθηκε από μια εταιρεία «χωρίς ηθική» αφού ξέσπασε σε διαμάχη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον συγγραφέα.

Η Φιτστζέραλντ είπε: «Μόλις με απέλυσαν από τη μοναδική δουλειά που αγάπησα ποτέ, αγάπησα αληθινά, εξαιτίας των πράξεων ενός πραγματικά μισητού ατόμου και συγγραφέα που ονομάζεται Κριστίνα Ντάλχερ. Δεν είναι τεράστια, αλλά προφανώς έχει αρκετή δύναμη για να με απολύσει. Της είπα στο Twitter ότι επρόκειτο να πετάξω τα βιβλία της αφού έμαθα ότι ήταν φανατική και απλώς προσπαθούσε να απολύσει πολλά άλλα άτομα στον εκδοτικό κλάδο καθαρά επειδή υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των τρανς».

Η Φιτστζέραλντ έκανε το προσβλητικό σχόλιο προς τη συγγραφέα στα τέλη Ιουνίου μετά την κυκλοφορία βιβλίου από τη SEEN Publishing, ενός εκδοτικού δικτύου για επαγγελματίες του κλάδου «που ανησυχούν για τον αντίκτυπο της ιδεολογίας των φύλων στον τομέα και στην ευρύτερη κοινωνία».

Η Φιτστζέραλντ απολύθηκε αφού είπε στην Ντάλχερ ότι θα σκίσει τα δικά της αντίγραφα των βιβλίων της συγγραφέα. Η Ντάλχερ, όπως λέει η ίδια, «επεσήμανε» με μια ανάρτηση X από έναν επαγγελματία του εκδοτικού οίκου που περιέγραψε το βιβλίο της ως «τόσο αηδιαστικό, ντροπιαστικό για όλους τους εμπλεκόμενους». Η Φιτστζέραλντ απάντησε στην Ντάλχερ λέγοντας: «Ω, θα απολαύσω να σκίσω τα βιβλία σου και να τα πετάξω στα σκουπίδια σήμερα. Ευχαριστώ για την ειδοποίηση».

Η Ντάλχερ, η οποία τις τελευταίες ημέρες έκανε αναρτήσεις που επαινούν έναν αρνητή του Ολοκαυτώματος και αμφισβητεί το ότι το ότι η Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν έχει ακροδεξιές ρίζες, ανήρτησε ένα στιγμιότυπο αυτής της ανταλλαγής μηνυμάτων, ρωτώντας τον τότε εργοδότη της Φιτστζέραλντ, της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Waterstones: «Είσαι εντάξει με αυτό;»

Η αλυσίδα βιβλιοπωλείων Waterstones επιβεβαίωσε σε μια ανάρτηση X ότι η απόλυση της Φιτστζέραλντ «γίνονταν για λόγους παράβασης των πολιτικών της Waterstones και δεν έχει καμία σχέση με τα δικαιώματα των τρανς».

Η Φιτστζέραλντ είπε στον Independent: «Αναγνωρίζω ότι τα σχόλιά μου ήταν παραβίαση της πολιτικής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ζήτησα συγγνώμη για τυχόν προβλήματα που προκλήθηκαν, ωστόσο, νομίζω ότι η τιμωρία ήταν δυσανάλογη και μια προειδοποίηση θα ήταν πιο κατάλληλη».

Η Ντάλχερ έχει προσπαθήσει να υποβαθμίσει τον δικό της ρόλο στο θέμα, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει μικρό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM