Καταγγελίες για απειλές, εκβιασμούς και δωροδοκίες βουλευτών στην ΠΓΔΜ

Καταγγελίες για απειλές, εκβιασμούς και δωροδοκίες βουλευτών στην ΠΓΔΜ Facebook Twitter
EPA
0

Καταγγελίες για εκβιασμούς και απόπειρες χρηματισμού βουλευτών βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην ΠΓΔΜ, ενώ κλιμακώνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης Ζάεφ να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία δύο τρίτων στη Βουλή, για την πρώτη ψηφοφορία της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο γενικός γραμματέας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ιγκόρ Γιανούσεφ, κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση πως, μέσω του κρατικού μηχανισμού, ασκεί τεράστιες πιέσεις σε βουλευτές.

Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής όπου εξετάζεται η πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, ξεκίνησε λίγο μετά τις 22.00, ώρα Ελλάδος.

Μιλώντας λίγο πριν την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης στην Βουλή (μετά από τρεις αναβολές) ο Ιγκόρ Γιανούσεφ κατήγγειλε πως σε έναν βουλευτή προσφέρθηκαν δύο εκατομμύρια ευρώ ώστε να «πουλήσει» την ψήφο του.

Σύμφωνα πάντα με τον Γιανούσεφ, ένας άλλος βολευτής έλαβε πρόταση για ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ σε έναν τρίτο προσφέρθηκε το ποσό των 250.000 ευρώ.

Στις αρχές τις εβδομάδας ο Αντόνιο Μιλοσόκι, επιφανές στέλεχος του VMRO, κατήγγειλε πως τόσο ο ίδιος όσο και ακόμα 15 βουλευτές της αντιπολίτευσης έλαβαν κλήτευση από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα για υποθέσεις διαφθοράς, μετά το άκυρο δημοψήφισμα της 30ησ Σεπτεμβρίου.

Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα απείλησε πως θα προβεί σε μηνύσεις σε βάρος του VMRO και δύο μέσων ενημέρωσης, παραπέμποντας την υπόθεση στην Δικαιοσύνη.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μπζνακόφσκι διέψευσε νωρίτερα τα σχετικά δημοσιεύματα των Kurir και Repoublika, ζητώντας από τα δύο μέσα να ανασκευάσουν. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς:

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς επαίνεσε τον Τραμπ και άσκησε κριτική στον Μπάιντεν - «Έκανε καλύτερη δουλειά»

«Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι έκανε συνολικά καλή δουλειά - γιατί δεν ήταν καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική μετανάστευσης του Τζο Μπάιντεν
LIFO NEWSROOM
Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Διεθνή / Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Πώς το Βιετνάμ μεταμορφώνει τις διεθνείς συμμαχίες του, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αναζητά νέες ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στην Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM
Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Διεθνή / Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Η πρωθυπουργός Ρουτζινιένε δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει το διάταγμα, το οποίο περιλαμβάνει μόνο πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις για τους πολίτες της Λιθουανίας και της ΕΕ
LIFO NEWSROOM