ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Καταδικάστηκε έφηβος στην Γαλλία επειδή ονόμασε το WiFi του με λέξη από το ISIS

Καταδικάστηκε έφηβος στην Γαλλία επειδή ονόμασε το WiFi του με λέξη από το ISIS Facebook Twitter
1

Δικαστήριο στην Γαλλία εξέδωσε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή σε έναν έφηβο ο οποίος είχε δώσει όνομα στο Wifi του σπιτιού του εμπνευσμένο από το ISIS.


«Δεν πρόκειται για τρομοκράτη! Υπήρχε μόνο η λέξη 'Daesh21'», δήλωσε ο δικηγόρος του Karima Manhouli. «Ήταν μια ανόητη πράξη από ένα νεαρό αγόρι 18 ετών που δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί το έκανε», είπε.


Η υπόθεση έφτασε μέχρι τις αίθουσες του δικαστηρίου στην ανατολική πόλη της Ντιζόν, όταν ένας γείτονας είδε τον Ιούλιο στη λίστα του κινητού του με τα διαθέσιμα δίκτυα Wi-Fi αυτή τη λέξη και κάλεσε την αστυνομία.


«Από την εκτεταμένη έρευνα δεν βρέθηκε τίποτα. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τον πελάτη μου με την συγκεκριμένη ιδεολογία. Αντιθέτως, ο ίδιος την αρνείται σθεναρά», δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.


Το δικαστήριο επέβαλε στον νεαρό ποινή φυλάκισης με αναστολή και 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας.


Ο δικηγόρος του τόνισε πως έχει σημειωθεί μια έξαρση παρόμοιων ποινικών διώξεων από τον Ιανουάριο του 2015, όταν οι αρχές είχαν ρητή εντολή να ασκούν άμεσα δίωξη σε περιπτώσεις που φαίνεται να είχαν σχέση με τρομοκρατία.


Ως γνωστόν, στις 13 Νοεμβρίου η Γαλλία συμπληρώνει την πρώτη επέτειο έπειτα από τις συντονισμένες επιθέσεις Τζιχαντιστών στο Παρίσι, που άφησαν πίσω τους 130 νεκρούς.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
1

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ