Κατά 175% αυξήθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε δυτικές χώρες το 2016

Κατά 175% αυξήθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε δυτικές χώρες το 2016 Facebook Twitter
0

Ο αριθμός των τρομοκρατικών επιθέσεων στον κόσμο αυξήθηκε κατά 14% το 2016 σε σχέση με το 2015 και κατά 175% σε ό,τι αφορά τις δυτικές χώρες, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας διαχείρισης κινδύνων, ασφαλίσεων και επενδύσεων Aon που δημοσιεύεται σήμερα.


Τον περασμένο χρόνο πραγματοποιήθηκαν 4.151 τρομοκρατικές ενέργειες στον κόσμο, έναντι 3.633 το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία των εμπειρογνωμόνων της Aon. Στις δυτικές χώρες, ο αριθμός αυτός πέρασε από 35 το 2015 στις 96 το 2016, σύμφωνα με την μελέτη, η οποία αναρτά στην ιστοσελίδα της διαδραστικό χάρτη πολιτικών, τρομοκρατικών κινδύνων και πολιτικής βίας για το 2017.


Παρά την μεγάλη αύξηση του αριθμού των τρομοκρατικών ενεργειών στις δυτικές χώρες, αυτές δεν αντιπροσωπεύουν παρά το 3% της τρομοκρατικής βίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τη μελέτη των ειδικών της Aon, που συνεργάστηκαν με το γραφείο «Roubini Global Economics et Risk Advisory Group» για να καταρτίσουν τον χάρτη του 2017.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του χάρτη, αναμένεται αύξηση του κινδύνου για το 2017, με 17 χώρες να καταλαμβάνουν θέσεις στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, περισσότερες χώρες ανέβηκαν στη ζώνη κινδύνου (19) παρά την εγκατέλειψαν (11).


«Το σενάριο δεν είναι ρόδινο για το 2017», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Louis Bollaert, διευθυντής πολιτικών κινδύνων της Aon France. «Δεν θεωρούμε, πραγματικά, ότι υπάρχουν λόγοι για την βελτίωση της κατάστασης. Η σωρευτική επίδραση των πολιτικών, οικονομικών και τρομοκρατικών κινδύνων συγκλίνουν για να δημιουργήσουν κλίμα εξαιρετικής αβεβαιότητας».


«Δεν είναι πιθανόν ότι οι κίνδυνοι πολιτικής βίας θα μειωθούν το 2017... Οι εδαφικές απώλειες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία μάλλον θα οδηγήσουν στη διάχυση του τζιχαντιστικού δικτύου, δημιουργώντας κινδύνους για δεκάδες χώρες της περιοχής και πέραν αυτής, ειδικά για την Ευρώπη και την Ασία», ανέφερε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM