Κατ' οίκον περιορισμό σε όλες τις ΗΠΑ ζητά ο Φαούτσι, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος

Κατ' οίκον περιορισμό σε όλες τις ΗΠΑ ζητά ο Φαούτσι, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Facebook Twitter
0

Ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες για τις μολυσματικές ασθένειες, ζητά μια ομοσπονδιακή εντολή ώστε πολίτες, σε όλη τη χώρα, να μείνουν στα σπίτια τους λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο CNN την Πέμπτη, ο Δρ  Άντονι Φαούτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών των ΗΠΑ, δήλωσε ότι πίστευε ότι η εντολή θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ, κάτι που ο Πρόεδρος Τραμπ διστάζει να κάνει.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό δεν συμβαίνει. Δεν θέλω να εμπλακώ στη διαφωνία που υπάρχει για  ομοσπονδιακές εντολές και το δικαίωμα κάθε πολιτείας να κάνει ό,τι θέλει. Αλλά αν κοιτάξετε τι συμβαίνει, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνουμε κάτι τέτοιο. Πρέπει πραγματικά να γίνει», είπε μιλώντας για την εντολή κατ' οίκον περιορισμού.


Ο Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν σχεδιάζει να εκδώσει μια τέτοια εντολή, επειδή διαφορετικά κράτη έχουν διαφορετικά επίπεδα κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει κάποια ευελιξία μεταξύ των πολιτειών ανάλογα με το πόσο κακές ήταν οι καταστάσεις και έκανε λόγο για ευελιξία.

Πάντως τα αμερικανικά μμε θεωρούν πως είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Τραμπ άμεσα θα αλλάξει στάση καθώς ο τελευταίος απολογισμός με σχεδόν 1.200 θανάτους μέσα σε μια μέρα στις ΗΠΑ, έχει προκαλέσει σοκ.

Από την Τετάρτη ως την Πέμπτη το βράδυ στις ΗΠΑ καταγράφηκαν επίσης 30.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας το σύνολο των ασθενών στη χώρα σε πάνω από 243.000,  σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα του κόσμου με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο — πλέον έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο — καταγράφοντας το ένα τέταρτό τους.

Επίκεντρο της κρίσης παραμένει η Νέα Υόρκη. Η μεγαλούπολη θρηνεί πάνω από 1.500 νεκρούς και πλησιάζει τα 50.000 κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν χθες Πέμπτη οι υγειονομικές αρχές της.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ