Το κάστρο Windsor, μία από τις επίσημες κατοικίες της Βασίλισσας Ελισάβετ ανοίγει πρώτη φορά τους κήπους του μετά από 40 χρόνια, για το κοινό.

 

Συγκεκριμένα ανοίγει τους κήπους της Ανατολικής Ταράτσας του κάστρου. Οι επισκέπτες στο κάστρο, θα μπορούν τα σαββατοκύριακα του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου να περιηγηθούν στον κήπο, που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1820.

 

Σήμερα διαθέτει 3.500 τριανταφυλλιές που φυτεύτηκαν γύρω από ένα κεντρικό σιντριβάνι.

 

Αρχικά ο κήπος φυτεύτηκε για να δημιουργήσει μια ευχάριστη θέα από τα βασιλικά διαμερίσματα κατά μήκος της ανατολικής πρόσοψης του κάστρου.

 

«Ο πρώτος κήπος που χτίστηκε εδώ δημιουργήθηκε το 1824 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Γιώργου IV. Αλλά πριν από αυτό, στον Μεσαίωνα, εικάζεται ότι αποτελούσε μία αμυντική τάφρο», δήλωσε ο Richard Williams, επιμελητής στο Κάστρο του Windsor.

 

«Για να προστατέψει τα τείχη του κάστρου, ο Κάρολος Β 'τον 17ο αιώνα δημιούργησε αυτή τη βεράντα στην οποία στεκόμαστε», πρόσθεσε για την Ανατολική Ταράτσα.

 

Οι κήποι αργότερα ανακαινίστηκαν εκτενώς από τη Βασίλισσα Βικτόρια και τον Πρίγκιπα Άλμπερτ τον 19ο αιώνα, αν και ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ, είναι υπεύθυνος για την τρέχουσα εμφάνιση του κήπου που χρονολογείται από το 1971.

 

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο κήπος είχε ανασκαφεί εντελώς δε, για να φυτέψει λαχανικά, δήλωσε ο Williams.

 

«Υπήρχαν δύο ξεχωριστά οικόπεδα για τη νεαρή πριγκίπισσα Ελισάβετ και την αδερφή της, την Πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Εδώ υπήρξαν φυτείες από γλυκό καλαμπόκι, ντομάτες και φασόλια».

 

Το Κάστρο του Windsor από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή τον 11ο αιώνα και βρίσκεται δυτικά του Λονδίνου.

 

Με πληροφορίες του Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr