Άρθηκε η απαγόρευση διέλευσης τουριστών στο Κάπρι

Κάπρι: Τέλος στην απαγόρευση διέλευσης τουριστών Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Άρση της απαγόρευσης προσέλευσης των τουριστών στο Κάπρι, αποφάσισαν οι Αρχες της Ιταλίας.

Η προσέλευση επισκεπτών στο Κάπρι της Ιταλίας, είχε απαγορευτεί από τις Αρχές, λόγω προβλημάτων στην υδροδότηση του νησιού. Τα προβλήματα στην υδροδότηση είχαν προκύψει λόγω βλάβης στο σύστημα ύδρευσης του νησιού της Νάπολης. 

Λόγω των προβλημάτων, ο δήμαρχος κήρυξε το Κάπρι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για υγειονομικούς λόγους και απαγόρευσε στους τουρίστες να έρχονται στο νησί. Αυτή η απαγόρευση μάλιστα δημιούργησε κομφούζιο στο λιμάνι της Νάπολης. 

Η τεχνική βλάβη που είχε δημιουργηθεί είχε αποκατασταθεί από την Πέμπτη, ωστόσο χρειάστηκε κάποιος χρόνος για την αποκατάσταση της ομαλότητας, μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου όποτε και οι τοπικές αρχές αποφάσισαν την άρση της απαγόρευσης. 

Προβλήματα στην υδροδότηση και πέρα από το Κάπρι

Τα προβλήματα που σχετίζονται με την υδροδότηση δεν είναι σπάνια και στην υπόλοιπη Ιταλία. 

Οι ελάχιστες βροχοπτώσεις επιβάρυναν το πρόβλημα λειψυδρίας στην Σικελία που ήδη το σύστημα ύδρευσής της είναι σε κακή κατάσταση. Ενδεικτικό του προβληματικού δικτύου υδροδότησης είναι, όταν το 2022, κατά την διαδικασία παροχής του, το 51,6% του νερού χάθηκε. 

Ιδιαίτερα η νότια περιοχή Αγκριζέντο, χρειάζεται συχνά να λαμβάνει νερό με βυτιοφόρα από άλλες περιοχές. Την ίδια ώρα οι ξενοδόχοι προειδοποιούν για τα προβλήματα που θα προκύψουν κατά την τουριστική περίοδο. 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM