Το Νο2 στην ιεραρχία του στρατού του Καναδά παραιτήθηκε έπειτα από ένα παιχνίδι γκολφ με τον πρώην επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, για τον οποίο διεξάγεται έρευνα για ανάρμοστη συμπεριφορά.

 

Ο υποστράτηγος Μάικ Ρούλο δήλωσε ότι προσκάλεσε τον στρατηγό Τζόναθαν Βανς να παίξουν γκολφ για να «σιγουρευτεί για την υγεία του».

 

Ο υποστράτηγος, λόγω της θέσης του, είχε εξουσία επί των στρατιωτικών ερευνητών που εξετάζουν την υπόθεση του Τζόναθαν Βανς. Σύμφωνα με τον Ρούλο, οι δυο τους δεν συζήτησαν λεπτομέρειες για την έρευνα.

 

Όμως, παραδέχθηκε ότι η απόφασή του «ενέτεινε τα πρόσφατα γεγονότα και συνέβαλε στην περαιτέρω διάβρωση της εμπιστοσύνης στον στρατό».

 

Το περασμένο σαββατοκύριακο καναδικά ΜΜΕ έγραψαν ότι οι δυο τους έπαιξαν γκολφ. Στην επιστολή του ο Ρούλο παραδέχθηκε ότι στις 2 Ιουνίου έπαιξε γκολφ στην Οτάβα με τον Βανς και τον αρχηγό του καναδικού ναυτικού, αντιναύαρχο Κρεγκ Μπέινς

 

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, δήλωσε ότι ο Ρούλο και ο Μπέινς πρέπει «να δώσουν απαντήσεις». Σε ξεχωριστή ανακοίνωση ο δεύτερος ζήτησε συγγνώμη για τη συμμετοχή του στο επίμαχο παιχνίδι γκολφ.

 

Ο στρατηγός Τζόναθαν Βανς, που συνταξιοδοτήθηκε τον Ιανουάριο, ερευνάται για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στην ταγματάρχη Κέλι Μπρέναν και άλλη μία γυναίκα, που δεν έχει κατονομαστεί.

 

Η στρατιωτική αστυνομία εξετάζει αν η σχέση του με την Μπρέναν- πρώην υφισταμένη του- παραβίασε τους κανονισμούς των ενόπλων δυνάμεων.Η ίδια, σε κατάθεση σε κοινοβουλευτική επιτροπή, έχει αναφέρει ότι ο στρατηγός θεωρούσε πως «δεν μπορούσε να τον αγγίξει κανείς», όπως και ότι είναι ο πατέρας δύο παιδιών της, τα οποία δεν υποστηρίζει.Επίσης, γίνεται ξεχωριστή έρευνα για τον Βανς γιατί φέρεται να έστειλε email με σεξουαλικά υπονοούμενα σε υφισταμένη του.

 

Με πληροφορίες από BBC