Καλιφόρνια: Οι γονείς μπορούν τώρα να μηνύσουν τα social media για τον εθισμό των παιδιών τους

Κινητό στα χέρια Facebook Twitter
Φωτ: Leon Seibert on Unsplash
0

Ως μέρος ενός νομοσχεδίου, που ψηφίστηκε στην Καλιφόρνια, οι γονείς τώρα μπορούν να ζητήσουν από εταιρείες social media για τον εθισμό των παιδιών τους.

Το νομοσχέδιο επιτρέπει στους γονείς να μηνύσουν εταιρείες όπως το Instagram και το TikTok μέχρι 25.000 δολάρια ανά παράβαση.

Ο εθισμός, όπως διευκρινίζεται από το νομοσχέδιο, είναι ψυχική, σωματική ή συναισθηματική βλάβη σε κάθε παιδί κάτω των 18 ετών.

Από την πλευρά τους, οι εταιρείες κοινωνικών μέσων έχουν προειδοποιήσει ότι θα σταματήσουν όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με παιδιά, καθώς δεν επιθυμούν να οδηγηθούν στα δικαστήρια, αναφέρει το Associated Press.

Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι μόνο οι εταιρείες που έχουν έσοδα τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ μπορούν να δεχθούν μήνυση. Άλλες εταιρείες που προσφέρουν μόνο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων και email, ή ιστότοποι streaming όπως το Netflix δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των εταιρειών που μπορούν να μηνυθούν. Οι εταιρείες που αφαιρούν χαρακτηριστικά που θεωρούνται ότι προκαλούν εθισμό στα παιδιά θα αποκλείονται από τη μήνυση.

Αυτό το νομοσχέδιο ψηφίστηκε σε μια προσπάθεια προστασίας των παιδιών από τους κινδύνους του διαδικτύου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM